SEGRE

PANORAMA

La Comissió Europea avala la Justícia alemanya amb Puigdemont

Fiscals espanyols i alemanys es reuniran a la Haia per abordar l’acusació de rebel·lió || La CSU diu que l’independentisme no es pot titllar de colpista

Carles Puigdemont al sortir de la presó preventiva a Alemanya.

Carles Puigdemont al sortir de la presó preventiva a Alemanya.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va explicar ahir que el tribunal alemany de Schleswig-Holstein va actuar d’acord amb les regles, en la decisió de rebutjar l’entrega a Espanya de Carles Puigdemont pel delicte de rebel·lió i per demanar més dades a la justícia espanyola per valorar si és possible fer-ho pel de malversació. “Hauria de mirar-ne els detalls, però crec que les autoritats alemanyes, en aquest cas, actuen en conformitat amb les normes”, va assegurar la comissària europea de Justícia, Vera Jourová. Malgrat no entrar a valorar si hi ha delicte de rebel·lió o no, la Comissió Europea va sortir en defensa d’Alemanya i el sistema d’euroordres, després de les crítiques rebudes els últims dies per part d’Espanya.Per la seua banda, la Fiscalia espanyola intentarà reforçar les proves de rebel·lió per convèncer el tribunal alemany que ha d’entregar Puigdemont per poder ser jutjat a Espanya.

Ho farà durant una reunió entre fiscals espanyols i alemanys que té previst celebrar a la ciutat holandesa de la Haia per intercanviar informació sobre la possible extradició de l’expresident de la Generalitat i número u a les llistes de Junts per Catalunya. L’objectiu és poder entregar a la justícia alemanya una bateria de proves (vídeos i fotografies) que demostrin que el dia 1 d’octubre hi va haver violència, acreditant a la vista d’entrega de Carles Puigdemont que sí que hi va haver un possible delicte de rebel·lió.

Així mateix, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va brindar un nou suport al Govern espanyol davant dels independentistes catalans a l’afirmar que “els que en la història han pretès dialogar fora de la llei mai han pretès un veritable diàleg democràtic, volen simplement imposar les seues idees”.

En un altre ordre de coses, el líder de la CSU al Bundestag, Alexander Dobrindt, va afirmar que “el que s’ha concedit a Escòcia com a dret d’autodeterminació no es pot considerar a Catalunya com a colpista”, afegint que “moviments d’alliberament com el català” no es poden considerar il·legítims. “Tothom a Europa ha de tenir el dret a discutir sobre la seua identitat”, va apuntar qual li van preguntar si té simpaties amb l’independentisme català.

tracking