SEGRE

COMUNICACIONS AEROPORT

El Prat va disparar l’any 2017 les rutes internacionals

L’aeroport ja inclou 45 destinacions de llarg recorregut || L’any passat va assolir el rècord de 4,7 milions de passatgers

Passatgers als taulells del Prat de Barcelona.

Passatgers als taulells del Prat de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona-el Prat va ser l’aeroport europeu amb més creixement de rutes intercontinentals durant el 2017 i ja inclou quaranta-cinc destinacions directes de llarg recorregut, la qual cosa representa la millor xarxa de rutes intercontinentals que ha tingut en la seua història. Així ho posa de manifest l’última edició de l’Observatori de Trànsit Aeri de la Cambra de Comerç de Barcelona, que apunta que el trànsit aeri intercontinental es va disparar l’any passat a l’aeroport de la capital catalana fins a assolir la xifra rècord de 4,7 milions de passatgers, que suposa un 18,5% més que l’any anterior.

En concret, aquest tipus de trànsit ha crescut des de l’any 2005 a un ritme anual del 13,8%, de manera que l’informe subratlla que Barcelona ja és la principal porta d’entrada o de sortida de trànsit aeri de passatgers a Espanya respecte a Àsia, l’Àfrica i l’Orient Mitjà. No obstant, l’aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez es manté com la principal porta d’entrada i sortida d’Espanya respecte a Amèrica del Sud i Amèrica del Nord, encara que el Prat guanya quota de mercat respecte a Àsia, Amèrica de Sud i Amèrica del Nord, al créixer per sobre de la mitjana espanyola.

Aquest tipus de trànsit ha crescut des del 2005 a un ritme anual del 13,8%, segons Trànsit Aeri

L’aeroport català ha sustentat aquest augment dels passatgers intercontinentals a causa en part de l’obertura de setze noves rutes directes a catorze destinacions: Xangai, Chicago, Hong Kong, Buenos Aires, Los Angeles, Punta Cana, San Francisco, Seül, Teheran, Fes, Fort Lauderdale (Florida), Nova York, l’Havana i Boston. També s’han augmentat les freqüències en disset rutes directes intercontinentals, i aquests factors han fet créixer les freqüències setmanals en vols intercontinentals (trenta-nou la temporada d’estiu i vint-i-un a la d’hivern).

L’augment de l’oferta intercontinental és fruit de l’aposta Norwegian o Level per l’aeroport de Barcelona. De cara a la temporada d’estiu d’aquest any, l’oferta de seients ha augmentat un 5 per cent respecte a la temporada anterior, la qual cosa implica gairebé dos milions més de seients en total.

tracking