SEGRE

CRISI

Els EUA, França i Gran Bretanya ataquen Síria

Míssils i bombardejos aeris sobre centres de producció d’armes químiques

Els EUA, França i gran Bretanya ataquen Síria

Els EUA, França i gran Bretanya ataquen SíriaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ofensiva llançada pels EUA, el Regne Unit i França contra el Govern de Bachar Al Asad va combinar atacs aeris i míssils projectats des de vaixells a la Mediterrània, segons va informar el Pentàgon.

"Forces navals i aèries nord-americanes, franceses i britàniques van estar implicades en l’operació", va explicar el cap del Estado Mayor Conjunto d’EEUU, general Joseph Dunford.

Aquestes forces van perpetrar tres atacs en els quals van destruir un centre d’investigació científica utilitzat per al desenvolupament i producció d’armes químiques, dos dipòsits amb armament químic i un "important centre de comandància", va detallar Dunford.

Els atacs van tenir per objectiu "dissuadir" Al Asad de l’ús futur d’armes químiques després d’un presumpte atac d’aquest tipus ocorregut dissabte passat a la ciutat de Duma.

Abans que Dunford especifiqués els objectius de l’ofensiva, el president nord-americà, Donald Trump, va comparèixer per anunciar la seua ordre de perpetrar "atacs de precisió" contra les "capacitats d’armament químic" de l’Al Asad.

L’ofensiva és el segon atac que Trump ordena contra posicions d’Al Asad des que va arribar a la Casa Blanca.

El 7 d’abril de l’any passat, en resposta a un altre presumpte atac químic, Estats Units en solitari va atacar una base aèria d’Al Asad amb míssils projectats des de vaixells i va destruir, va dir, el 20 % de la flota militar aèria de Damasc.

Dunford va dir que els atacs d’avui van ser "quantitativament i qualitativament diferents dels de 2017".

"L’any passat vam llançar un atac unilateral a una sola posició (...) Aquesta nit llancem atacs amb dos aliats contra múltiples posicions que resultaran en una degradació a llarg termini de la capacitat de Síria d’investigar, produir i utilitzar armes químiques i biològiques", va dir.

tracking