SEGRE

PANORAMA

Damasc alerta que l'ofensiva durà “conseqüències destructives”

Al-Assad assegura que el Govern de Damasc no variarà en res les seues polítiques || Rússia i Iran critiquen durament el bombardeig, que qualifiquen de “crim”

Estat en què van quedar algunes instal·lacions sirianes després de l’atac dels EUA, França i Regne Unit.

Estat en què van quedar algunes instal·lacions sirianes després de l’atac dels EUA, França i Regne Unit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Síria, Bashar al-Assad, va assegurar ahir que l’ofensiva llançada pels EUA, el Regne Unit i França és la constatació que aquests països “han perdut el control i la credibilitat davant els seus pobles i el món” després de “donar suport al terrorisme”, amb referència a les milícies islàmiques contràries a l’Executiu de Damasc. A més, va assegurar que els bombardejos de les últimes hores “tindran conseqüències negatives per a tota la regió” i va remarcar que el seu Govern no variarà en res les seues polítiques. En aquest sentit, va explicar que atacs d’aquest tipus només serviran per apuntalar la determinació del poble sirià en “tots els racons” del país. Reforçant aquest missatge, el departament de la Presidència de Damasc va difondre vídeos, suposadament gravats el mateix dissabte, en els quals es mostra Al-Assad caminant cap a la seua oficina, en una imatge de total normalitat.

L’atac tripartit va provocar també la resposta dels aliats del Govern de Sirià, encapçalats per Rússia i l’Iran. El president rus, Vladímir Putin, principal valedor internacional d’Al-Assad, va condemnar “en els termes més enèrgics” els bombardejos sobre instal·lacions del règim i va mostrar temor que es generi un “efecte destructiu” per a tota la zona. En la mateixa línia, el líder suprem de l’Iran, Ali Khamenei, va titllar l’atac per part de la coalició internacional de “crim” i va advertir que “només provocarà més aniquilació i destrucció, mentre va lamentar que les potències occidentals “no hagin après la lliçó” d’intervencions prèvies en el Pròxim Orient.

Hi va haver manifestacions similars en altres parts del país que com Alep, Latakia, Sueida, Tartus, Hama i Homs.

Milers de sirians es manifesten a favor d’Al-Assad

Milers de sirians van sortir ahir als carrers de diferents parts del país sota control governamental per expressar el suport al seu president, Bashar al-Assad, després dels atacs. Els manifestants es van concentrar des de ben aviat a la plaça dels Omeies a Damasc, enarborant banderes sirianes i cantant lemes a favor del mandatari.

Estat en què van quedar algunes instal·lacions sirianes després de l’atac dels EUA, França i Regne Unit.

Estat en què van quedar algunes instal·lacions sirianes després de l’atac dels EUA, França i Regne Unit.EFE

tracking