SEGRE

Junqueras diu al jutge que no s'ha dedicat un sol euro de diners públics al procés independentista

L’exvicepresident de la Generalitat només ha respost a les preguntes del seu advocat

Un furgó de la policia entra aquest dilluns al Tribunal Suprem.

Junqueras diu al jutge que no s'ha dedicat un sol euro de diners públics al procés independentistaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha defensat avui davant del jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena que convocar un referèndum no és delicte i que no s’ha dedicat un sol euro de diners públics al procés independentista. Segons fonts de l’acusació popular que exerceix Vox, Junqueras només ha respost a les preguntes del seu lletrat durant la vista indagatòria que s’ha celebrat aquest matí en l’a l’alt tribunal per comunicar-li el seu processament pels delictes de rebel·lió i malversació de cabals públics.

L’exvicepresident, que ha declarat uns 40 minuts, ha manifestat que convocar un referèndum no és delicte i que no s’ha dedicat un sol euro de les arques públiques al procés independentista, segons expliquen les fonts.

Junqueras, que roman a presó madrilenya d’Estremera des del passat 2 de novembre, ha assenyalat també que creu en la dignitat humana, en el pacifisme i en la convivència. Després d’ell ha comparegut durant tot just vint minuts el candidat a presidir la Generalitat, Jordi Sànchez, i ara és el torn del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ahir van complir sis mesos a presó provisional.

Amb Junqueras ha començat avui l’anomenada fase indagatòria en un sumari ordinari, que consisteix que es comuniqui als encausats les seues ordres de processament i tinguin l’oportunitat de manifestar-se davant del magistrat sobre els mateixos.

D’aquesta manera, els 25 processats en aquest cas per Llarena van compareixent davant del magistrat en els propers dies perquè tingui lloc un tràmit amb cada un d’ells al qual podran acudir|anar totes les parts personades en el sumari.

tracking