SEGRE

ESNOTICIA

Una gran manifestació demana diàleg a Espanya i alliberar els presos polítics

Barcelona va tornar a viure ahir una manifestació multitudinària, però no per demanar la independència, sinó per demanar la llibertat dels polítics independentistes empresonats a Madrid. Unes 350.000 persones segons la Guàrdia Urbana van col·lapsar la capital catalana al crit de “us volem a casa” i criticant la deriva autoritària de l’Estat.

Una multitud de gent concentrada a plaça Espanya, lloc en el qual va començar la manifestació.

Una multitud de gent concentrada a plaça Espanya, lloc en el qual va començar la manifestació.NÚRIA M. TORREBELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers de Barcelona van tornar a omplir-se de groc ahir per demanar l’alliberament dels presos independentistes, el retorn dels exiliats, llibertat d’expressió i una solució dialogada per constituir un govern a Catalunya i deixar enrere l’article 155. Unes 350.000 persones segons assenyala la Guàrdia Urbana, 750.000 segons els organitzadors, van marxar per la capital catalana en un ambient de transversalitat, on formacions independentistes i no independentistes es van manifestar juntes per demanar l’alliberament de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva i Josep Rull. La manifestació va ser convocada per la plataforma Espai Democràcia i Convivència i va congregar tant dirigents d’Esquerra Republicana o Junts per Catalunya com representants dels comuns, sindicats i altres entitats independentistes. Un dels moments més emotius de la manifestació van ser els parlaments de Txell Bonet i Oriol Sànchez, parella de Cuixart i fill de Jordi Sànchez, respectivament. Bonet va celebrar que ahir es va tornar a demostrar “la capacitat del poble català d’unir-se en els moments més difícils, d’injustícia, però també en els més esperançadors, sou [el poble] el motor de lluita per la llibertat per a un futur sense renúncies per a ningú”.

Per la seua part, Oriol Sànchez va llegir una carta escrita pel seu pare des de la presó de Soto del Real en la qual afirmava que “un Estat autoritari mai mereixerà governar un poble lliure. Gràcies per no oblidar-nos, no us deixeu atemorir, continueu lluitant pels drets cívics de forma pacífica”. Així mateix, van intervenir el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, que va dir que “quan ens unim en defensa de la democràcia som imparables”, la portaveu de

tracking