SEGRE

EUA POLÈMICA

L’excap de l’FBI titlla Trump de mafiós, mentider i masclista

Comey creu que la seua trobada amb prostitutes a Moscou el va fer vulnerable a un xantatge || El president dels EUA l’acusa d’haver comès “molts delictes”

Donald Trump va presumir ahir a Florida dels beneficis de la seua reforma fiscal.

Donald Trump va presumir ahir a Florida dels beneficis de la seua reforma fiscal.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdirector de

l’FBI

James Comey ha tornat a la càrrega contra el president dels EUA, Donald Trump. En una entrevista concedida diumenge a ABC News, es va referir a la persona que el va acomiadar com un “mentider compulsiu” i un home que tracta les dones com si fossin “trossos de carn” i va afirmar que el seu suposat encontre amb prostitutes a Moscou el 2013 el va fer vulnerable al possible xantatge del Kremlin.

A més, Comey va afirmar que Trump no està “moralment” capacitat per al seu càrrec i que alguns aspectes de l’actual Administració li recorden a la màfia.

L’exfuncionari es va despatxar així quan se li va demanar l’opinió sobre la possible incapacitació del president, un tema que en els últims mesos ha guanyat adeptes a part de la classe política de Washington, que veu en els habituals estirabots del president indicis d’una possible malaltia mental. Comey va descartar que no sigui apte mèdicament, però està convençut que “moralment” no hauria de ser president.

L’entrevista, de la qual ja s’havien divulgat diversos extractes al llarg dels últims dies, havia aixecat una gran expectació per algunes de les declaracions de l’exnúmero u del Buró Federal d’Investigació (FBI), com aquelles en les quals Comey compara el mandatari amb un cap de la màfia.

Per la seua part, el mateix Donald Trump va acusar Comey d’haver comès “molts delictes” al costat del seu antic número dos Andrew McCabe, així com d’haver exonerat la candidata presidencial del partit demòcrata, Hillary Clinton, per les enquestes que auguraven la seua victòria als comicis del 2016.

“Comey va redactar l’exoneració de la deshonesta Hillary molt abans que parlés amb ella, mentint al Congrés”, segons va afirmar el president nord-americà, en un missatge publicat al seu compte personal de la xarxa social Twitter.

Hores més tard, el president nord-americà va presumir dels beneficis de la seua reforma fiscal i del seu esforç per reduir les regulacions que encotillen l’activitat empresarial als EUA durant una taula redona amb emprenedors llatins a Hialeah (Florida).

tracking