SEGRE

EMPRESES

La patronal Foment tem que l'economia catalana no creixi en una dècada

Creu que "a partir del 2020" es podrà començar a apreciar el "dany" del procés sobiranista

La patronal Foment tem que l'economia catalana no creixi en una dècada

La patronal Foment tem que l'economia catalana no creixi en una dècadaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la patronal catalana Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha expressat aquest dimarts el seu temor que, en cas de seguir l’actual situació de bloqueig polític a Catalunya, aquesta comunitat pugui veure estancada la seua economia durant "una dècada o més" a partir de l’any 2020.

En una entrevista amb El Mundo, Gai de Montellà ha afirmat que "Catalunya va a un llarg període d’estar en stand by, sense creixement econòmic durant 10 anys o més, com vapassar al Japó, si seguim així, amb aquesta indefinició i sense un govern de la Generalitat que vulgui negociar i pactar per atreure inversions amb una marca Catalunya resolta dins d’Espanya".

El president de la patronal catalana ha admès que el que més li preocupa de com pot afectar el bloqueig polític català i les conseqüències del pols independentista és el "mig termini", ja que ara l’economia a nivell general va bé.

Per aquesta raó creu que "a partir del 2020" es podrà començar a apreciar el "mal" del procés sobiranista en l’economia catalana, amb canvis de seus de les empreses, la reacció de "determinades indústries" a la creació d’"estructures de país" a Catalunya o "fons internacionals que no volen invertir en Catalunya" per la inestabilitat política i institucional.

"Tot això, amb la pèrdua d’innovació i investigació que acompanya a les seus socials, farà que el mal provocat l’octubre de 2017 (referèndum declarat il·legal pel TC i declaració unilateral d’independència) sigui molt visible a partir de 2020", ha advertit Gai de Montellà.

Per tot això ha demanat com a "primera missió" de formar un govern de la Generalitat, si bé creu que no té sentit que presideixi la Generalitat algú privat de llibertat", sinó que ha de ser una persona que "reuneixi les condicions de normalitat dins de l’ordenació".

tracking