SEGRE

PARTITS

Jaume Collboni, proclamat per segona vegada candidat del PSC a l’alcaldia

Demana la confiança dels votants "enganyats" per Ada Colau, els electors de Ciutadans i els "bons catalanistes"

Jaume Collboni, proclamat per segona vegada candidat del PSC a l'alcaldia

Jaume Collboni, proclamat per segona vegada candidat del PSC a l'alcaldiaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC de Barcelona ha proclamat avui Jaume Collboni candidat a l’alcaldia de la ciutat, tal com ja va fer en els anteriors comicis, en un acte en el que el ja candidat ha demanat la confiança dels votants "enganyats" per Ada Colau, els electors de Ciudadanos i els "bons catalanistes".

En el seu discurs, efectuat en el marc de la reunió del consell de federació que l’ha proclamat candidat, Collboni s’ha definit com "el candidat del patriotisme barceloní".

"No permetrem que Barcelona es converteixi en un camp de batalla de l’independentisme, ni en un camp de proves fracassades de la senyora (Ada) Colau. Tampoc no permetrem que Barcelona sigui el premi de consolació de carreres polítiques fracassades", ha assenyalat en al·lusió a la possibilitat de què l’exprimer ministre francès Manuel Valls opti a l’alcaldia de la ciutat amb Ciudadanos.

Collboni, que ha estat l’únic precandidat que s’ha presentat per liderar el PSC barceloní de cara a les municipals de 2019, ha destacat que el socialista és "un partit fort, cohesionat i disposat a treballar per a la ciutat", i ha subratllat "el valor" que, segons el seu parer, és la "unitat" demostrada per la formació.

Ha lloat l’actuació dels governs municipals socialistes de la ciutat -liderats per Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu-, i ha afirmat que manté la il·lusió amb què es va presentar a les eleccions del 2015, encara que ara afegeix l’"experiència" reunida durant aquests últims anys.

Collboni, que va arribar a exercir de segon tinent d’alcalde de la capital catalana durant el temps que els socialistes es van integrar a l’Executiu de Colau, ha lamentat que Barcelona visqui sota "una espècie de boira", generada per la crisi econòmica, el debat independentista o l’auge de les desigualtats socials, i ha promès tornar-li "l’autoestima".

El candidat socialista s’ha compromès a més que "Barcelona torni a construir una mitja de mil pisos d’habitatge social per any", de manera que aquesta sigui "accessible per a la gent jove" i s’acabin els "experiments" que, segons el seu parer, duu ara a terme el consistori barceloní d’Ada Colau.

Per la seua part, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha considerat que "aquesta ciutat necessita un alcalde que sàpiga on va i on vol portar-la", i ha promès "suport total i confiança il·limitada" a Collboni en aquesta aventura.

S’ha sumat així mateix a criticar l’obra de govern de Colau: "La nostra anàlisi és contundent. Barcelona està retrocedint, està perdent pistonada. I la gran assignatura, la de l’habitatge, s’ha suspès de forma total i absoluta".

Jaume Collboni, proclamat per segona vegada candidat del PSC a l'alcaldia

Jaume Collboni, proclamat per segona vegada candidat del PSC a l'alcaldiaEFE

Jaume Collboni, proclamat per segona vegada candidat del PSC a l'alcaldia

Jaume Collboni, proclamat per segona vegada candidat del PSC a l'alcaldiaEFE

tracking