SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

Manuel Valls estudia liderar la llista de Cs per a l'alcaldia de Barcelona

Rivera confirma l’oferta a l’exprimer ministre francès per “sortir a guanyar”

L’exprimer ministre francès, Manuel Valls, durant un col·loqui a Madrid dijous passat.

L’exprimer ministre francès, Manuel Valls, durant un col·loqui a Madrid dijous passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exprimer ministre francès, Manuel Valls, va assegurar ahir que està estudiant postular-se com a candidat a l’alcaldia de Barcelona de cara a les pròximes eleccions municipals a la llista de Ciutadans. Valls va explicar durant una entrevista que la independència de Catalunya és un tema molt important per a la política europea i que li agradaria continuar opinant en contra “d’una forma o una altra”. “M’he posat en aquest debat perquè sóc nascut a Barcelona, fill de català” va explicar l’exprimer ministre i va afegir que “també vull donar a Catalunya i a Espanya els meus orígens”.

Per la seua part, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va confirmar que li va oferir a Valls encapçalar la llista de la formació taronja per Barcelona. “He d’afirmar que el senyor Valls s’està plantejant poder ser candidat” i va assegurar que “Ciutadans està obert a què gent com (...) Valls sigui present en les nostres llistes electorals. En aquest sentit, va incidir que el seu partit “sortirà a guanyar”, amb referència a les eleccions municipals del 2019, i va assegurar que “una persona del nivell” de Valls, “amic d’Espanya i d’Europa” per a ells mereix tot el respecte. Encara que el líder de Ciutadans va indicar que en la seua formació els candidats són elegits mitjançant un procés de primàries, va recalcar que a Catalunya han de tenir “una candidatura guanyadora”.

Al ser preguntat sobre una hipotètica extradició de Carles Puigdemont, Valls va negar que a Espanya hi hagués presos polítics i va vaticinar que la justícia alemanya finalment cedirà i va comparar l’ideari nacionalista amb la guerra.

“Va destrossar França, el van repudiar i ara busca un endoll aquí?”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va admetre que ja no se sentia tan a prop de Valls arran de la seua hipotètica candidatura per Ciutadans i va escriure a Twitter “va destrossar França, el va repudiar Macron i ara busca un endoll aquí?”. Per la seua part, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va assegurar que no li estranya la “col·locació” de Valls amb la formació taronja al remarcar que “tothom sap que (el partit d’Albert Rivera) té un origen socialista”.

tracking