SEGRE

SUCCESSOS SALUT

Desmantellen una fàbrica de llet falsa per a nadons

La nau es trobava a Girona i era gestionada per una banda polonesa || El producte es destinava principalment a la Xina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional, en una operació conjunta amb l’Europol, va desmantellar ahir a Girona una fàbrica d’envasament de llet falsa per a nadons. Durant la intervenció, es van decomissar vuit tones de llet en pols i es van detenir quatre persones, de les quals tres van ingressar a la presó. Encara que la substància no era nociva per a la salut, no contenia dels nutrients necessaris per a l’alimentació efectiva del lactant. La major part de la producció s’enviava principalment a la Xina, on es podia comprar a l’engròs a un preu d’1 euro el quilo. La llet en pols era adquirida en una pàgina web amb origen a Polònia, que havia establert el seu punt d’entrega a Barcelona.

La investigació es va iniciar a partir d’una informació remesa per l’Europol, en la qual alertava d’una banda criminal polonesa especialitzada en la falsificació de la llet en pols per a nadons d’entre un i tres anys. Pel que sembla, les autoritats de Polònia ja havien desmantellat una planta d’envasament falsa, fet que va obligar l’organització a traslladar-se a Espanya. Una vegada obtinguda la informació, els investigadors es van desplaçar fins a Girona, on es van reunir amb un possible comprador amb qui van accedir a una nau.

Davant de la magnitud del cas, els agents van decidir desplegar un operatiu de manera urgent i procedir a l’entrada al recinte.

tracking