SEGRE

Arriben al Valle de los Caídos els pèrits per als treballs previs de les exhumacions

Arriben al Valle de los Caídos els pèrits per als treballs previs de les exhumacions

Arriben al Valle de los Caídos els pèrits per als treballs previs de les exhumacionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pèrits que iniciaran els treballs previs a l’exhumació de les restes de quatre persones al Valle de los Caídos han arribat avui a les 9.30 hores enmig d’una gran expectació i un dispositiu de seguretat estricte. Escortats per patrulles de la Guàrdia Civil, els tècnics han entrat en una desena de cotxes, i a l’entrada de les instal·lacions del conjunt monumental -avui tancat al públic- roman una gran quantitat de periodistes, fotògrafs i càmeres de televisió.

Està previst que a les 10:30 hores compareguin davant de la premsa els advocats de les famílies i un representant de cada una d’aquestes.

Els pèrits, que pertanyen a l’Institut de Ciències de la Construcción Eduardo Torroja -adscrit al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)- comencen així el treball preliminar per a l’exhumació de les restes de quatre persones, com ho han sol·licitat les seues famílies respectives. Està previst que en un primer moment analitzin la situació de l’ossera de la cripta del sepulcre i emetin un informe tècnic sobre la situació de les osseres i la forma en què s’hi podria accedir.

Una sentència judicial va permetre l’exhumació dels germans Manuel i Antonio Lapeña (Villarroya de la Sierra, Saragossa), i de Pedro Gil Calonge (Castrejón del Campo, Sòria) i Juan González Moreno (Arriate, Màlaga).

tracking