SEGRE

Comín demana al Parlament delegar el seu vot per facilitar així una investidura

L'exconseller Antoni Comín

Comín demana al Parlament delegar el seu vot per facilitar així una investiduraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller Antoni Comín, que es troba a Bèlgica pendent de saber si és extradit o no en virtut de l’euroordre impulsada pel jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena, ha sol·licitat aquest dilluns a la Mesa del Parlament que li permeti delegar el seu vot, la qual cosa facilitaria una investidura.

L’escrit de petició, registrat aquest dilluns al Parlament, ve firmat per Comín com a diputat del grup parlamentari d’ERC. Comín al·lega que la seua situació actual l’"impossibilita" per assistir als plens del Parlament, per la qual cosa delega el seu vot en el portaveu del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, "durant el temps que duri" aquesta impossibilitat per acudir a l’hemicicle.

Si la Mesa, en la qual les forces independentistes disposen de majoria, accepta la delegació de vot de Comín, com ja ha fet en el cas de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, JxCat i ERC ja tindran prou vots per investir un nou president sense necessitar el suport de la CUP.

Arran de l’euroordre, que va conduir a la detenció de Puigdemont a Alemanya i als processos judicials per valorar si els dirigents sobiranistes reclamats per Llarena i que es troben a l’estranger han de ser extradits Espanya, JxCat i ERC han reactivat la delegació de vot per als seus diputats fugits. De fet, en l’últim ple, el passat 5 d’abril, Puigdemont ja va poder votar en delegar el seu vot en la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, igual com els diputats del seu grup que es troben en presó preventiva: Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull.

Ara és Comín qui sol·licita el vot delegat a través del portaveu parlamentari del seu grup, com ja poden fer els empresonats Oriol Junqueras i Raül Romeva. En cas que sigui acceptada la petició de Comín, JxCat i ERC disposaran plenament dels seus 66 vots a l’hemicicle, el que asseguraria que una pròxima investidura tirés endavant -en segona votació, per majoria simple-, sense necessitar més que l’abstenció dels quatre diputats de la CUP.

Precisament, demà es reuneix la Mesa del Parlament, que podria avalar la petició de Comín, abans que dimecres se celebri una nova sessió plenària per aprovar la convalidació de dos decrets llei firmats pel Govern de l’Estat, sobre la pròrroga pressupostària i sobre la recuperació d’una part de la paga extraordinària de 2012 per part del personal del sector públic de la Generalitat.

tracking