SEGRE

CONFLICTE CATALà

JxCat reivindica la candidatura de Puigdemont i exigeix la dimissió de Zoido

Artadi diu que avui és un dia "reivindicatiu, per no normalitzar aquesta situació dramàtica de falta de valors democràtics i de drets fonamentals que estem patint"

JxCat reivindica la candidatura de Puigdemont i exigeix la dimissió de Zoido

JxCat reivindica la candidatura de Puigdemont i exigeix la dimissió de ZoidoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat ha reivindicat aquest dilluns la candidatura de Carles Puigdemont en un Sant Jordi en el que "no s’ha de normalitzar la "falta de drets" ni la presó de líders, mentre ha demanat el delegat del Govern, Enric Millo, que exigeixi la dimissió del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido.

La portaveu del grup de JxCat al Parlament, Elsa Artadi, i el portaveu adjunt, Eduard Pujol, han atès els mitjans a la plaça Sant Jaume, davant un Palau de la Generalitat sense inquilí per aplicació del 155, que no ha acollit avui el tradicional discurs institucional de la Diada de Sant Jordi, ni la missa, ni la benedicció de roses.

Davant les tanques de seguretat que protegeixen el Palau, en les quals alguns ciutadans han col·locat roses grogues, Artadi ha tingut un record per als que estan en una presó "injusta i descarnada", i als que són en l’"exili".

Davant d’aquest context que qualifica de "repressió", la portaveu ha afirmat que avui és un dia "reivindicatiu, per no normalitzar aquesta situació dramàtica de falta de valors democràtics i de drets fonamentals que estem patint".

Amb la investidura encara pendent a un mes vist que expiri el termini per convocar noves eleccions, Artadi ha assenyalat que l’objectiu de JxCat és "fer república" i ha asseverat que tenen "pressa" per investir Carles Puigdemont a través de la modificació de la llei de presidència, ja que l’expresident català "és i sempre serà el candidat de JxCat", ha remarcat.

Per la seua part, Eduard Pujol ha denunciat l’"aberració" que segons la seua opinió va perpetrar la policia dissabte passat als voltants del Wanda Metropolitano, en retirar samarretes grogues a aficionats del FC Barcelona que les portaven a la final de la Copa del Rei, com a senyal de protesta pels sobiranistes empresonats.

Ha jutjat que darrere d’aquesta "maniobra" hi ha una "voluntat política" d’aquells que "de forma lenta" volen organitzar segons el seu parer un "Estat dictatorial".

En aquest sentit, ha insistit a demanar la dimissió del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, i ha reclamat a Enric Millo que vagi a Madrid a exigir aquesta renúncia.

Pujol ha advertit a Millo que "qualsevol cosa que no sigui això serà la segona part de la vergonya de l’1 d’octubre", quan ha acusat el delegat del Govern de posar-se "al costat dels opressors i de la policia que ens va venir a pegar", ha dit.

tracking