SEGRE

SUCCESSOS ABUSOS

La Guàrdia Civil investiga una presumpta agressió sexual grupal a Múrcia

Mentre la dona es trobava inconscient

Manifestació a Pamplona contra la sentència de La Manada.

Manifestació a Pamplona contra la sentència de La Manada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil investiga una presumpta agressió sexual de diversos individus a una dona a la localitat murciana de Beniaján, segons van informar fonts properes a la investigació. La dona hauria presentat la denúncia a la Guàrdia Civil a finals del mes d’abril, en què explicava haver estat víctima d’una agressió sexual portada a terme per un grup de joves que encara no haurien estat detinguts.

Els presumptes agressors haurien abusat de la noia aprofitant que aquesta es trobava en estat d’inconsciència, després de beure alcohol i ingerir altres substàncies. La dona va decidir denunciar els fets passats uns dies del succés, en què va aportar un informe mèdic que va ser emès pel centre en el qual la van atendre després de l’agressió.

Tres magistrades escriuen una missiva a la víctima de La Manada carregant contra la sentència judicial

D’altra banda, tres magistrades de Lugo, Bilbao i Barcelona van dirigir ahir una carta a la jove que va ser agredida pels cinc membres de La Manada als Sanfermines del 2016, en què defensaven que “és impossible que la gent estigui d’acord d’anomenar abús a aquests fets”. Les magistrades consideren que mantenir la paraula “abús” al Codi Penal per referir-se a les relacions sexuals no consentides suposa partir de la idea que les dones “continuen sent objectes per servir el plaer de l’home”. En una altra direcció va apuntar l’Associació Europea d’Advocats de Família, que va demanar un debat des de “criteris tècnics i jurídics” i aplicar en la regulació la perspectiva de gènere. A Catalunya, el col·lectiu Arran va trencar els vidres dels jutjats de Gavà, Sabadell i Granollers en protesta per la “justícia patriarcal” en relació amb la sentència de La Manada, mentre que a Pamplona unes dos-centes persones es van concentrar a la plaça del Castillo de la ciutat com a protesta.

tracking