SEGRE

PANORAMA

Puigdemont podria ser inhabilitat per no declarar els seus béns al fisc

Hisenda està a punt de culminar un expedient sancionador per falta “molt greu”

Protesta - Un grup de funcionaris lleidatans es van concentrar ahir, com cada setmana, a l’Alberg de Joventut de Lleida per mostrar el rebuig al 155 i exigir la posada en llibertat dels polítics empresonats i la restitució del Govern.

Protesta - Un grup de funcionaris lleidatans es van concentrar ahir, com cada setmana, a l’Alberg de Joventut de Lleida per mostrar el rebuig al 155 i exigir la posada en llibertat dels polítics empresonats i la restitució del Govern.ADIC LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont s’enfronta a una possible inhabilitació per exercir càrrecs públics durant un període màxim de quatre anys per no haver presentat la declaració de béns i interessos en els tres mesos següents després d’haver estat cessat del càrrec de president, tal com exigeix la llei que regula el règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs al servei de la Generalitat. Puigdemont va esgotar el termini sense haver presentat la documentació, per la qual cosa el ministeri d’Hisenda li va atorgar una pròrroga de dos setmanes perquè complís el tràmit. En aquest sentit, el líder de JxCat va rebre a Bèlgica la notificació del fisc perquè cursés la declaració dels seus béns i interessos, segons va avançar ahir El Confidencial. No obstant, Puigdemont tampoc no va fer els tràmits durant la pròrroga i, en conseqüència, Hisenda li va obrir un expedient sancionador que està a punt de culminar. En aquest sentit, el departament encapçalat per Cristóbal Montoro va sol·licitar dimecres a la Generalitat que, en cinc dies, nomenés un funcionari instructor que es fes càrrec del procés contra Puigdemont. Tenint en compte que el Govern central té assumides les competències catalanes a l’empara del 155, serà el mateix Consell de Ministres, previsiblement a la reunió de la setmana que ve, el que designarà l’encarregat d’instruir el procediment sancionador. Si al final de l’expedient les irregularitats no haguessin estat corregides, el número 1 de JxCat seria inhabilitat per exercir qualsevol tipus de càrrec públic per un període màxim de quatre anys. En paral·lel, Carles Puigdemont també podria ser inhabilitat per la via penal, atès que l’ordre de processament per rebel·lió contra ell i la resta d’investigats a la causa que instrueix el magistrat Pablo Llarena al Tribunal Suprem sigui ferma.

tracking