SEGRE

FINANCES CRISIS

L'FMI busca tancar “ràpidament” un pla d'ajuda per a l'Argentina

Per la seua part, Macri busca suports entre el peronisme

Mauricio Macri.

Mauricio Macri.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, va confirmar ahir que la institució continua treballant de cara a aconseguir amb rapidesa un acord sobre un programa d’assistència per a l’Argentina. “He donat instruccions a l’equip de l’FMI perquè prossegueixi en converses orientades cap a un programa avalat per l’FMI”, va declarar la directora de l’FMI després de reunir-se a Washington amb el ministre argentí d’Hisenda, Nicolás Dujovne, expressant el seu objectiu comú que “aquestes converses arribin amb rapidesa a una conclusió”.

El ministre argentí va anar dijous a la seu de l’FMI a la capital dels Estats Units a buscar un “Acord de Dret de Gir (Stand-By)” d’alt accés per donar suport al programa econòmic integral de les autoritats del país austral.

Les fortes caigudes en la cotització del peso havien forçat el Banc Central de la República de l’Argentina (BCRA) a elevar el tipus d’interès de referència fins al quaranta per cent divendres passat, menys de 24 hores després que la institució hagués apujat el preu dels diners fins al 33,25 per cent, acumulant així una alça de la taxa de 675 punts bàsics en una setmana.

Mentre Dujovne demanava ajuda a l’FMI, una sol·licitud que es va estendre al BM, el BID i el CAF, l’oficialisme va redoblar els contactes per sumar suports al seu pla econòmic. A Buenos Aires, el president argentí, Mauricio Macri, es va reunir amb cinc governadors provincials opositors d’orientació peronista, claus per a la governabilitat del país i amb una forta influència en la política parlamentària.

tracking