SEGRE

POLÍTICA

La CUP avisa que Torra vol anar a "un cicle autonòmic" quan ha d’advocar per la "desobediència"

Aquest diumenge decidirà en una reunió de consell polític si manté l’abstenció o no

La CUP avisa que Torra vol anar a

La CUP avisa que Torra vol anar a "un cicle autonòmic" quan ha d'advocar per la "desobediència"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat de la CUP Carles Riera s’ha mostrat crític amb el discurs del candidat a la investidura de JxCat, Quim Torra, per considerar que la seua formació i ERC desitgen entrar en "un cicle autonòmic" en lloc de apostar per "la desobediència i la unilataralidad" per "construir la república".

En la intervenció de la CUP en el ple d’investidura de Quim Torra a la presidència de la Generalitat, el diputat cupero ha començat dient que entre "la dignitat" de les mobilitzacions de l’1 i 3 d’octubre i "la repressió de l’Estat espanyol" contra l’independentisme, JxCat i ERC "volen interposar una autonomia que acati la legalitat" i "l’Ibex 35".

Riera no ha considerat convincent que Quim Torra hagi expressat la seua voluntat d’avançar en la materialització de la "república" catalana i d’iniciar un procés constituent, i ha interpretat que la seua intenció és dur a terme "una retirada" que implicarà "emprendre un nou cicle autonòmic".

Ha recordat, en aquest sentit, que després que la CUP hagi reobert el debat sobre el que han de votar els seus diputats en la investidura de Torra, serà aquest diumenge quan la seua formació decideixi en una reunió de consell polític si mantenen l’abstenció o no.

Segons Riera, "només amb la desobediència i la unilateralitat aconseguirem la república, i això ho saben perfectament, perquè de veritat ara creuen que cal acatar la Constitució o els tribunals espanyols?".

"Això és impossible i s’autoenganyen", ha afegit Riera abans d’opinar que, de les paraules de Torra, es desprèn que vol impulsar "un programa econòmic neoliberal" amb l’agreujant que Catalunya "continua amb les institucions intervingudes".

"De veritat que així volen ampliar la base de l’independentisme?", s’ha preguntat aquest mateix diputat de la CUP abans de subratllar que "veiem un canvi de cicle" i l’aposta per un de nou de signe autonomista "marcat per l’absència d’iniciatives, a causa de la decisió de JxCat i ERC d’abandonar la via de la desobediència i la unilateralitat."

Riera ha ofert "mà estesa per avançar en la mobilització, i la internacionalització del procés, però no per a la gestió de l’autonomisme", i ha preconitzat "tornar a aprovar les lleis suspeses del TC" i "construir sobiranies públiques" en empreses que gestionen serveis públics perquè "no estiguin a mans privades sense fidelitat al país".

La CUP avisa que Torra vol anar a

La CUP avisa que Torra vol anar a "un cicle autonòmic" quan ha d'advocar per la "desobediència"EFE

tracking