SEGRE
El 155 decaurà automàticament quan prengui possessió el nou Govern

El 155 decaurà automàticament quan prengui possessió el nou GovernEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya acabarà de forma automàtica quan prengui possessió el nou Govern català, tal com estableix l’acord del Consell de Ministres del mes d’octubre passat que va posar en marxa la intervenció de la Generalitat.

"Les mesures contingudes en aquest Acord es mantindran vigents i seran d’aplicació fins la presa de possessió del nou Govern de la Generalitat, resultant de la celebració de les corresponents eleccions al Parlament de Catalunya", assegura l’acord publicat al Butlletí Oficial de l’Estat del passat 27 d’octubre.

Fonts de l’Executiu han explicat a EFE que el final del 155 entrarà en vigor en el moment en què prengui possessió el nou Govern, ja que no n’hi ha prou que el candidat, Quim Torra, sigui investit avui pel Parlament.

A més, les fonts han indicat que el final del 155 seria automàtic, sense necessitat legal que es reuneixi el Consell de Ministres ni es publiqui en el BOE.

Ja divendres passat, el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, va avançar que una vegada finalitzi l’aplicació de l’article 155 a Catalunya també acabarà la intervenció dels comptes de la comunitat, encara que es mantindrà el control mensual del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i dels seus fons de finançament.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Méndez de Vigo va recordar que la intervenció dels fons del FLA no va ser recorreguda per la Generalitat i aquesta part "quedaria en vigor", mentre que la resta finalitzarà quan hi hagi un nou Govern a Catalunya.

No obstant això, el portaveu del Govern ja ha advertit que si Quim Torra incompleix la llei, l’Executiu central "tornarà a actuar exactament igual" en defensa de la legalitat, aplicant la Constitució amb "fermesa i serenitat". "Més clar aigua", va emfatitzar.

tracking