SEGRE

Torra, investit president

Amb abstenció de la CUP i després de 199 dies sense Govern

Vista de l'hemicicle del Parlament.

Torra, investit president de la GeneralitatParlament de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament ha investit aquest dilluns, en segona votació i per majoria simple, Quim Torra com a nou president de la Generalitat de Catalunya, gràcies als 66 vots a favor de JxCat i ERC i les quatre abstencions de la CUP, 199 dies després de la destitució del Govern de Carles Puigdemont.

Torra, que ha rebut els 65 vots en contra de Ciutadans, el PSC, Catalunya en Comú-Podem i el PPC, pren doncs el relleu de Puigdemont, després dels intents fallits d'investir de nou l'expresident de la Generalitat, a Jordi Sànchez i a Jordi Turull.

D'acord amb l'Estatut, una vegada investit, Quim Torra -que es converteix així en el president número 131 en la història de la Generalitat- serà nomenat pel Rei, aquest nomenament haurà de ser publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i tindrà efectes a partir de la presa de possessió, que ha de tenir lloc dins dels cinc dies posteriors al nomenament.

Després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi anunciat que el candidat de JxCat ha obtingut prou majoria per ser investit, els diputats de l'hemicicle s'han posat drets -la majoria dels de l'oposició, sense aplaudir-, mentre Torra s'abraçava amb la portaveu del seu grup, Elsa Artadi, al seu costat.

Immediatament després Torra s'ha dirigit al passadís de l'hemicicle per saludar la resta de líders parlamentaris: primer Sergi Sabrià (ERC), amb qui també s'ha fos en una abraçada, i a continuació ha donat la mà a Inés Arrimadas, Miquel Iceta, Xavier García Albiol, Carles Riera i Xavier Domènech.

Posteriorment, Torrent l'ha convidat al faristol d'oradors per pronunciar el seu primer discurs com a president investit, i després han sonat els acords de l'himne de Catalunya, "Els Segadors", amb el qual ha conclòs la sessió

Torra s'adreça al ple un cop investit:

Torrent convida els diputats a cantar Els Segadors abans d'aixecar la sessió:

tracking