SEGRE

TERRORISME ISLAMISTA

Almenys 7 policies morts

Una parella amb els seus fills va fer detonar una bomba en una moto || Un matrimoni i un dels seus fills moren a l’esclatar els explosius que preparaven a casa seua

Agents armats als voltants de la comissaria atacada a Surabaya, ahir.

Agents armats als voltants de la comissaria atacada a Surabaya, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys set agents de la policia indonèsia van perdre la vida ahir en un atemptat suïcida perpetrat davant d’una comissaria de Surabaya, a l’illa de Java, ciutat en la qual diumenge ja es van immolar els membres d’una mateixa família en tres atacs contra esglésies. En aquesta ocasió, la matança va ser duta a terme per una família de cinc membres que va fer detonar la càrrega que portaven a bord de la seua motocicleta. Únicament va salvar la vida una de les filles dels jihadistes, de 8 anys. “Es tracta clarament d’un atac suïcida”, va confirmar Frans Barung Mangera, portaveu de les forces de seguretat, que també va assegurar que els atemptats islamistes contra els temples cristians de diumenge i el que va tenir lloc ahir estan relacionats perquè “s’han utilitzat explosius similars en els dos casos”.

D’altra banda, tres persones d’una mateixa família van morir al seu apartament de la localitat de Sidoarjo, també a l’illa de Java, a l’esclatar-los la bomba que preparaven. En aquest sentit, el cap de la Policia, Mahfud Arifin, va assenyalar que aquesta família també planejava dur a terme un atemptat a Surabaya. Els morts van ser els pares, tots dos de 47 anys, i el fill gran de la parella, de 17. Així mateix, van sobreviure tres fills més, de 15, 11 i 10 anys.

L’única supervivent dels cinc membres de la família immolada a la comissaria és una nena de 8 anys

El president d’Indonèsia, Joko Widodo, va qualificar d’“inhumans” i “covards” la sèrie d’atacs jihadistes perpetrats en els últims dies al país asiàtic. Igualment, va avançar que accelerarà la reforma de la llei antiterrorista per endurir les penes.

En la mateixa línia, Alfonso Dastis, ministre d’Afers Exteriors espanyol, va qualificar els atemptats de “cruels” i va traslladar les seues condolences a les víctimes i familiars. “Esperem que Indonèsia segueixi compromesa amb un model de convivència entre diferents cultures i sensibilitats religioses que serveixi d’exemple a nombrosos països”, va afegir.

Al-Baguz es troba a la frontera entre Síria i l’Iraq, a la ribera del riu Eufrates. Segons l’Observatori Sirià de Drets Humans, els combatents pentinen ara la zona per trobar els jihadistes que haurien pogut escapar i per desactivar les mines.

Aquesta acció s’enquadra en la fase final de l’ofensiva per derrotar el Daesh a la frontera entre Síria i l’Iraq, que van iniciar les FSD l’1 de maig passat. Aquest grup armat domina zones de l’est i el nord de Síria, limítrofs amb la zona de frontera amb Turquia i amb l’Iraq.

L’exèrcit iraquià destrueix una base del Daesh en territori sirià

L’exèrcit iraquià va bombardejar ahir i va destruir un centre de comandament i de suport logístic del Daesh situat en territori sirià. Així mateix, les Forces de Síria Democràtica (FSD), una aliança armada liderada per milícies kurdes i avalada per la coalició internacional, va arrabassar també ahir el control del poble Al-Baguz al Daesh.

tracking