SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

L'expresident de la CAM confessa el cobrament irregular de 600.000 €

En dietes, pacta la devolució i evita la presó perquè el fiscal redueix la seua petició de pena de 4 a 1 any || La resta dels acusats afronten el judici sense acords

L’expresident de la CAM Modesto Crespo arriba a l’Audiència Provincial d’Alacant.

L’expresident de la CAM Modesto Crespo arriba a l’Audiència Provincial d’Alacant.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la desapareguda Caixa d’Estalvis del Mediterrani (CAM) Modesto Crespo es va declarar ahir culpable del cobrament irregular de 600.000 euros en la societat Tinser Cartera SL, mentre que els altres vint acusats –l’exdirector general Roberto López Abad i 19 exconsellers de l’entitat– van negar els fets.

Aquestes manifestacions es van produir en resposta a les preguntes formulades a cadascun dels acusats pel president de la Secció Desena de l’Audiència d’Alacant, Javier Martínez Marfil, a l’inici de la primera sessió pel judici d’aquesta causa.

El tribunal va rebutjar suspendre la vista oral, com havien demanat la majoria d’advocats defensors sense que la Fiscalia s’hi oposés, per la falta de les actes de les reunions de la comissió de retribucions i del consell d’administració de la CAM entre el 2004 i el 2011. Els magistrats van explicar que aquesta documentació havia estat sol·licitada al Tribunal Suprem, que està examinant els recursos dels condemnats en un altre dels processos que afecten l’antiga cúpula de la CAM.

Abans del judici, la Fiscalia Anticorrupció i la Plataforma d’Afectats de la CAM, que exerceix l’acusació particular, havien acceptat un acord ofert per l’advocada de Crespo.

Aquesta proposta passa per l’acceptació d’una pena per al seu client de 9 mesos de presó i una multa de 9.000 euros, davant dels quatre anys i 120.000 euros sol·licitats per Anticorrupció, per un delicte d’apropiació indeguda agreujada, a canvi de la seua confessió i la devolució dels diners: 200.000 euros ara i els 400.000 restants a terminis.

En canvi, la Fiscalia Anticorrupció es va oposar a retirar l’acusació respecte als exconsellers, però sí que els va oferir reduir de dos o tres anys de presó, segons els casos, a sis i nou mesos, respectivament, la petició de condemnes per a ells si es declaren culpables.

La plataforma d’afectats, que agrupa vuit-cents perjudicats de l’antiga CAM, sí que està disposada a exculpar aquests encausats si incriminen Roberto López Abad i el també conseller i president de la comissió de retribucions de la caixa, Antonio Gil Terrón.

tracking