SEGRE

ATEMPTAT ISLAMISTA

Les mesures antiterroristes de Macron, en entredit

L’oposició les qualifica d’“ineficaces” i demana endurir la llei || L’atacant de París havia estat interrogat per la Policia el 2017

Comiat - Abans de cometre l’apunyalament massiu de dissabte, Khamzat Azimov va gravar un vídeo de comiat en el qual jurava lleialtat al líder de Daesh, Abu Bakr al-Baghdadi. Així mateix, animava els seus “germans” musulmans a atemptar en a ...

Comiat - Abans de cometre l’apunyalament massiu de dissabte, Khamzat Azimov va gravar un vídeo de comiat en el qual jurava lleialtat al líder de Daesh, Abu Bakr al-Baghdadi. Així mateix, animava els seus “germans” musulmans a atemptar en a ...TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Republicans, el principal partit de l’oposició a França, va qualificar ahir d’“ineficaces” les mesures antiterroristes del Govern d’Emmanuel Macron, després que hagués transcendit que el terrorista que va perpetrar l’apunyalament múltiple a París dissabte passat, Khamzat Azimov, un jove txetxè nacionalitzat francès el 2010, havia estat fitxat per les autoritats gal·les el 2016 per la seua relació amb el marit d’una dona que havia viatjat a Síria i per reunir-se amb dos txetxens que ja eren seguits per l’espionatge francès.

De fet, el mateix Azimov, malgrat no tenir antecedents policials, havia estat interrogat l’any passat pels serveis antiterroristes gals. Per això, els Republicans es van mostrar ahir partidaris d’endurir la legislació antiterrorista per prevenir i evitar més atemptats d’aquest tipus en territori gal.

Els Republicans adverteixen que hi ha 4.000 islamistes radicals i demanen endurir la legislació antiterrorista

“Els radicalitzats per islamisme representen 4.000 individus d’un total de 15.000 de fitxats per radicalisme. No podem deixar-los al carrer esperant que actuïn”, va explicar la portaveu de la formació conservadora, Lydia Guirous. En aquest sentit, aquest atac ja és el segon de tall islamista amb víctimes mortals a França, després del perpetrat el 23 de març a Trèbes per Radouane Lakdim, que va resultar en 4 morts.

D’altra banda, el president de la república federal russa de Txetxènia, Ramzan Kadírov, va atribuir ahir tota la responsabilitat de l’atac a França. “Txetxènia és únicament el seu lloc de naixement, però va créixer a França, on la seua personalitat i els seus principis van ser modelats”, va manifestar el líder txetxè. A més, va afegir que “el seu passaport va ser invalidat ja que no en va expedir un de nou quan tenia vint anys”.

Per la seua part, el Govern dels Estats Units va transmetre ahir, en un comunicat, la seua “ferma condemna” per l’atemptat de París. “Accions com aquestes només enforteixen la postura de fer front a Daesh i acabar amb la seua existència”, va assenyalar.

tracking