SEGRE

ESNOTICIA

Montoro reitera al jutge que l'1-O no es va pagar amb diners públics

Tampoc li consten despeses de Carles Puigdemont a l’exili

El ministre Cristóbal Montoro.

El ministre Cristóbal Montoro.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, insisteix en l’escrit de vuit pàgines que va remetre fa quinze dies a l’instructor de la causa del procés independentista a Catalunya al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que “fins a la data” i per la informació de què disposa el seu departament no es desprèn que la compra d’“urnes dels xinesos per a l’1 d’octubre” o la manutenció de Carles Puigdemont fora d’Espanya se sufraguessin amb fons públics.

Assegura que “quan s’han detectat indicis de delicte” el seu departament ho ha posat en coneixement de la Fiscalia General de l’Estat i de la del Tribunal de Comptes. I és que el jutge li va demanar que expliqués les seues declaracions en una entrevista concedida a El Mundo en la qual assegurava que no s’havien utilitzat diners públics per al referèndum independentista del dia 1 d’octubre del 2017 a Catalunya. En aquest sentit, emmarca l’entrevista “en el context periodístic” i subratlla que en cap cas va suposar contradir “els mitjans de prova practicats pels Tribunals de Justícia”.

Segons la seua opinió, els mecanismes de control no són incompatibles amb la investigació judicial duta a terme d’aquelles “accions o omissions amb rellevància penal que s’haurien produït al marge o eludint el sistema de control administratiu dels pagaments”. Subratlla que la seua voluntat “ha estat, és i serà sempre la de la màxima col·laboració i cooperació”.

En el seu escrit fa referència a una sèrie de requeriments efectuats des del seu ministeri a la Intervenció General de la Generalitat per comprovar la legalitat dels pagaments efectuats per l’administració catalana.

tracking