SEGRE

CATALUNYA

El judici de Ponsatí se celebrarà a Edimburg entre 30 de juliol i 31 d’agost

Ho ha anunciat avui el seu advocat, Aamer Anwar

El judici de Ponsatí se celebrarà a Edimburg entre 30 de juliol i 31 d'agost

El judici de Ponsatí se celebrarà a Edimburg entre 30 de juliol i 31 d'agostEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici sobre l’extradició a Espanya de l’exconsellera catalana Clara Ponsatí, requerida per l’organització del referèndum il·legal de Catalunya el 2017, s’iniciarà el 30 de juliol i s’allargarà fins el 31 d’agost, ha anunciat avui el seu advocat, Aamer Anwar.

En un missatge publicat a Twitter, Anwar va precisar que el procés s’iniciarà el 30 de juliol i durarà fins el 10 d’agost i, després d’uns dies d’aturada, prosseguirà del 21 al 31 d’aquell mes.

"Espanya ha ara d’actuar amb sentit, retirar les seues ordres de detenció i alliberar tots els presos polítics", va opinar el lletrat.

Reaccionava així a la notícia que la Fiscalia belga ha rebutjat avui l’extradició dels exconsellers catalans Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig en apreciar errors de forma en les comunicacions que ha mantingut amb el jutge del Tribunal Suprem espanyol.

Aquest tuit de Joan María Piqué, que en el seu perfil es defineix com a director de campanya de l’expresident Carles Puigdemont a Brussel·les, anava acompanyat d’una fotografia en què apareixien els tres exconsellers, al costat de Puigdemont (en llibertat sota fiança a Alemanya), i Ponsatí.

Els cinc van fugir a Bèlgica l’octubre de l’any passat després que el Parlament català aprovés una declaració d’independència il·legal, i a començaments de març, Ponsatí es va traslladar a Escòcia per reincorporar-se al seu lloc de professora d’Economia a la Universitat de St Andrews, i que va quedar en llibertat amb mesures cautelars després d’entregar-se aquell mateix mes a Edimburg.

L’exconsellera va comparèixer aquest dimarts davant d’un tribunal escocès per a una breu previsualització en la que les autoritats judicials van establir que la seua defensa sol·liciti a Espanya informació legal més precisa sobre els càrrecs que se li atribueixen.

Segons l’euroordre de detenció que el Tribunal Suprem espanyol va emetre al març, a Ponsatí se li imputen els delictes de rebel·lió i malversació de fons públics relacionats amb l’il·legal procés d’independència.

Abans de l’inici del judici se celebraran dos previsualitzacions més, una el 12 de juny i una altra el 5 de juliol.

Després de l’audiència, Anwar va dir que els arguments que es presentaran per rebutjar l’entrega a Espanya es basaran "en molts motius, inclosa l’afirmació que es tracta d’una persecució motivada políticament".

tracking