SEGRE

Vox es querella contra Torra per delictes d'odi, rebel·lió i encobriment

Sol·licita la inhabilitació del president i la retirada del seu passaport

El president de la Generalitat, Quim Torra.

Vox es querella contra Torra per delictes d'odi, rebel·lió i encobrimentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit Vox, que exerceix l’acusació popular en el procediment obert al Suprem pel "procés" cap a la independència català, ha anunciat aquest dimecres una querella contra el president electe de la Generalitat, Quim Torra, per delictes d’odi, encobriment i conspiració per a la rebel·lió.

La querella, que sol·licita la inhabilitació de Torra i la retirada del seu passaport, vincula les acusacions tant a les manifestacions públiques "xenòfobes" i "colpistes" del president electe com al seu "homenatge" cap al seu predecessor Carles Puigdemont.

"Des del seu propi discurs d’investidura Torra ha acceptat dur a terme les finalitats colpistes de l’1-O per a la proclamació d’una república independent a Catalunya, vulnerant així els principis de l’Estat de dret i ferint greument a la unitat d’Espanya," ha explicat Javier Ortega, el portaveu de Vox, en relació amb el delicte de conspiració per a la rebel·lió.

"En relació amb el delicte d’encobriment, s’ha convertit en el testaferro directe de qui ocuparà realment la Presidència, que és el pròfug Puigdemont, que es troba a Alemanya i a qui ha rendit homenatge", ha afegit.

"La provocació a l’odi l’ha comès en abocar contra els espanyols proclamacions de caràcter supremacista, xenòfob, racista i vexatori", ha dit també.

Quant al tribunal competent, Ortega ha assenyalat que, segons l’Estatut de Catalunya, la querella s’ha de presentar davant de la sala penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), sense perjudici que aquesta pugui inhibir-se, per connexió de fets o delictes, a favor del Suprem, perquè el procediment es una a la causa seguida en aquest tribunal pel "procés". La querella ha entrat en el registre del TSJC i està pendent per a la seua admissió a tràmit d’informe de la fiscalia, com també ha explicat Ortega.

tracking