SEGRE

ESNOTICIA

Rivera demana a Rajoy un nou 155 que controli TV3 i els Mossos

Reunió no exempta de tensió entre els dos líders polítics

Albert Rivera es va reunir ahir amb Mariano Rajoy a la Moncloa.

Albert Rivera es va reunir ahir amb Mariano Rajoy a la Moncloa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va exigir ahir al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que reactivi l’article 155 a Catalunya per controlar les finances de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra, els mitjans de comunicació públics com TV3 i la política internacional del Govern català.

Unes mesures concretes que li va plantejar, en un clima de tensió entre tots dos partits per l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, durant la reunió que van mantenir els dos al palau de la Moncloa a proposta de Rajoy i després de la trobada amb el secretari general socialista, Pedro Sánchez, dos dies abans per analitzar el nou escenari català amb Quim Torra al capdavant de la Generalitat.

Rajoy i Iglesias parlen per telèfon i buscaran una data per veure’s en els propers dies

Tanmateix, Rajoy, que sí que es va comprometre a estudiar les propostes del líder de Cs, com farà amb les d’altres partits, no contempla reactivar ara per ara el 155, encara que sí que respondrà davant de “qualsevol il·legalitat” que es produeixi a Catalunya, com ha insistit aquests dies.

La “prioritat” del Govern espanyol és respondre de manera “pactada i proporcional” davant de qualsevol element “il·legal” i va donar molta importància a la “unitat” de les forces constitucionalistes com a “millor instrument” per fer front al desafiament secessionista.

Una unitat a la qual va apel·lar Rivera, que ha compromès “tot el suport” de Ciutadans si Rajoy decideix actuar a Catalunya en lloc de “sortir corrent” d’allà, encara que no va aclarir què farà si el president del Govern central no atén les seues exigències.

D’altra banda, Rajoy va conversar ahir per telèfon amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, i tots dos van acordar buscar una data per mantenir una reunió “en els propers dies” després de la situació oberta a Catalunya, segons van confirmar des de Moncloa i des del partit morat.

tracking