SEGRE

PANORAMA

Torra proposa per carta a Rajoy una reunió “sense condicions ni límits”

Junqueras denuncia ser un “boc expiatori” i advoca per obrir un diàleg || Sànchez creu que aixecar el 155 no acabarà amb els “temps polítics convulsos”

Quim Torra, acompanyat pel president del Parlament, Roger Torrent, pren possessió del seu càrrec com a president de la Generalitat en un acte celebrat avui al Saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat

Quim Torra, acompanyat pel president del Parlament, Roger Torrent, pren possessió del seu càrrec com a president de la Generalitat en un acte celebrat avui al Saló Verge de Montserrat del Palau de la GeneralitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta al cap de l’Executiu espanyol, Mariano Rajoy, per demanar-li una reunió per “començar el diàleg demà mateix, sense condicions i temporal sense límit”, encara que remarca que defensarà el projecte polític “fidel a l’expressió” de l’1 d’octubre.

En la missiva, Torra subratlla que ha volgut enviar la primera carta com a president a Rajoy perquè creu que existeix “un conflicte polític” entre Catalunya i l’Estat que s’ha d’abordar “únicament des de la política”.

Romeva: “Utilitzar l’estat de dret com a coartada fa impossible la convivència”

“Estic disposat a començar aquest diàleg demà mateix” i que sigui “sense condicions, amb el respecte institucional mutu adequat, amb la predisposició a parlar de tot, temporal sense límit, i amb el format que convinguem més oportú”, remarca el nou president català.

Aquest anunci coincideix amb la petició de diàleg que el líder d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, va fer en una entrevista a eldiario.es. A l’esmentada entrevista, reclama un diàleg amb el Govern de l’Estat sense condicions prèvies, “ni tan sols el nostre alliberament”, concretant que fa 197 dies que és a la presó i que hi ha altres exconsellers també empresonats.

Junqueras defensa que el nou Govern parli amb l’Estat ja que considera que el diàleg és “imprescindible” per resoldre el conflicte existent avui dia. Es tracta, puntualitza, “d’una qüestió de voluntat política. Nosaltres la tenim, el Govern espanyol no sembla tenir-la. Sempre hem tingut i tindrem voluntat de parlar i dialogar”.

Així mateix, assegura sentir-se “un boc expiatori de la intolerància i d’un Estat que actua venjativament” al trobar-se en presó preventiva des d’octubre.

Per la seua part, en un article a l’Ara, l’expresident de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Sànchez, adverteix que “ningú no hauria de creure que amb la constitució d’un nou Govern i la desaparició del 155 els temps polítics a Catalunya deixaran de ser convulsos”.

Mentrestant, Raül Romeva va irrompre ahir en la conferència Estat de dret i el conflicte polític a Catalunya de la Facultat de Dret de l’Universitat de Barcelona en forma de carta per denunciar que “l’ús de l’estat de dret com a coartada fa impossible la convivència”.

tracking