SEGRE

POLÍTICA FINANÇAMENT

El PNB encara no dóna per fet el suport als Pressupostos

Reiteren que primer ha d’aixecar-se el 155 de Catalunya || El PP i NC pacten els comptes a canvi de millores per a les Canàries

Mariano Rajoy i Román Rodríguez (NC) firmen l’acord.

Mariano Rajoy i Román Rodríguez (NC) firmen l’acord.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PNB al Parlament basc, Joseba Egibar, va explicar ahir que la seua formació encara no dóna per fet el suport als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) perquè encara no s’ha format un Govern a Catalunya. Egibar va al·ludir a la condició que el seu partit va posar a la possibilitat de negociar els PGE amb el Govern central, que passa per aixecar l’article 155 de la Constitució a Catalunya. El dirigent jeltzale, a més, va apuntar que cal esperar i veure també “com acaba exactament la negociació pressupostària”.

D’altra banda, el president del Govern central, Mariano Rajoy, va firmar ahir a Las Palmas de Gran Canaria l’acord de suport per als PGE amb Nova Canària (NC), que va qualificar de “bons per a Espanya” perquè transmeten “confiança” fora del país. En aquest sentit, Rajoy va remarcar que un país amb pressupostos està millor que un altre sense de cara als mercats i a la seua capacitat de finançament.

El president de NC, Román Rodríguez, que va assegurar que els comptes del 2018 inclouen “continguts rellevants”, va destacar la millora del Règim Econòmic i Fiscal que comporta el pacte, com avenços en l’Estatut d’Autonomia, banda ampla, millores en el sector turístic o el 75 per cent de descompte en el transport de passatgers.

tracking