SEGRE

POLÍTICA

Rajoy va traslladar a Sánchez i Rivera que manté el 155

Rebutja publicar el decret de nomenament dels consellers

Rajoy va traslladar a Sánchez i Rivera que manté el 155

Rajoy va traslladar a Sánchez i Rivera que manté el 155EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, va mantenir dissabte ahir sengles converses telefòniques amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Ciudadanos, Albert Rivera, per traslladar-los la seua intenció d’estudiar la viabilitat del Govern proposat per Quim Torra i mantenir mentrestant el 155.

Després que Torra inclogués ahir en la seua llista de consellers dos polítics presos i uns altres dos de fugits de la Justícia, el Govern va fer públic un comunicat en el que va qualificar de "provocació" aquesta decisió i va advertir que estudiarà la "viabilitat" del nou Govern.

Mentrestant, no publicarà el decret de nomenament dels consellers proposats per Torra.

El fet que no hi hagi Govern de moment implica que es manté en vigor l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Fonts del Govern han informat Efe que Rajoy va parlar ahir amb Sánchez i Rivera per analitzar la situació plantejada amb la decisió de Torra.

El líder socialista, en una entrevista que publica avui La Razón, assegura que donarà suport que el Govern rebutgi el nomenament com a consellers de persones a la presó o fugides a l’estranger i que, en conseqüència, mantingui l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

Per la seua part, Rivera ha vingut insistint en la necessitat de mantenir també el 155 per l’actitud de Torra.

El president, en una altra entrevista que publica El Punt-Avui, defensa la "restitució" dels exconsellers i considera "inimaginable" que l’Estat no aixequi l’article 155 ja que creu que, en cas de no fer-ho, "infringirà el decret aprovat" i provocarà una "crisi institucional de dimensions considerables".

tracking