SEGRE

Maduro és reelegit i els seus adversaris demanen nous comicis a Veneçuela

Les eleccions han estan marcades per una altíssima abstenció

Nicolás Madura després de conèixer els resultats de les eleccions,

Maduro és reelegit i els seus adversaris demanen nous comicis a VeneçuelaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nicolás Maduro repeteix a la Presidència de Veneçuela per al període 2019-2025 al guanyar aquest diumenge uns comicis marcats per l’altíssima abstenció i l’exigència dels derrotats que es repeteixin les eleccions per les irregularitats registrades. Maduro va guanyar en obtenir 5.823.728 vots amb una participació de 8.6 milions dels més de 20 milions que estaven cridats a les urnes, la qual cosa es tradueix en un dels percentatges de participació més baixos de la història veneçolana.

El candidat que va aconseguir més vots després de Maduro va ser l’exgovernador Henri Falcón, que va obtenir 1.820.552 vots, mentre que l’expastor evangèlic Javier Bertucci va aconseguir el suport de 925.042 votants i Reinaldo Quijada 34.614.

Un altre tant s’anoten les aliances opositores Taula de la Unitat Democràtica i Front Ampli que van cridar a l’abstenció per considerar que aquests comicis eren fraudulents i van aconseguir que els centres electorals estiguessin desolats.

Els portaveus del Front van assegurar que la participació d’aquest diumenge en "aquesta farsa electoral" no va arribar a 30 %.

L’acabat de reelegir Maduro va convocar els tres candidats derrotats i els líders promotors de l’abstenció a un diàleg per atendre les diferències i fer front a la crisi del país.

"A Henri Falcón, a Javier Bertucci (...) a tots els líders de l’oposició que ens reunim, ens trobem i parlem de Veneçuela, els convido aquí i assumeixo la responsabilitat d’aquest mandat", va dir Madur des dels afores del palau de Miraflores, davant centenars de simpatitzants.

El president va repudiar la posició del seu principal adversari Henri Falcón que va decidir desconèixer el procés i va exigir que se celebrin noves eleccions. "No s’havia vist mai de la vida que un candidat desconegués els resultats, sense que els resultats s’haguessin donat, sembla que no hi ha honor, no s’ha de buscar gaire d’honor i de moral en files opositores", va dir.

Abans que finalitzés la jornada electoral tant Falcón com Bertucci van denunciar que al llarg del dia es van registrar més de mil violacions a la llei electoral comeses pel chavisme governant i van acusar Maduro d’utilitzar "punts rojos" de control per obligar el "poble" a votar pel candidat a la reelecció.

tracking