SEGRE

CONGRÉS ECONOMIA

El PNB esgota la seua divisió sobre avalar el Pressupost

Dóna suport a la primera tanda de votacions i deixa en l’aire el que farà avui || Un sol vot en contra tombarà els comptes

Vista general del Congrés dels Diputats.

Vista general del Congrés dels Diputats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PNB està seguint al peu de la lletra el guió d’esperar “a l’últim minut”, avui dimecres a la tarda, per decidir el vot sobre els Pressupostos Generals de l’Estat del 2018. “Sabem que actuem contrarellotge però seguint amb l’exercici de responsabilitat, esgotarem fins a l’últim moment les possibilitats que permetin satisfer els objectius perseguits”, que són aprovar els pressupostos i que s’aixequi l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, van assenyalar fonts del PNB.

Ahir mateix, el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat del 2018 va anar superant al Congrés, al tancament d’aquesta edició, la primera tanda de votacions decisives a què s’enfrontava, gràcies al vot favorable de totes les forces que, previsiblement, donaran suport als comptes del Govern, inclòs el PNB. Tanmateix, el Govern havia de comptar amb aquesta suma en la resta de votacions dels títols i seccions dels Pressupostos, ja que en cas de caure’n una de sola, la totalitat del projecte quedaria tombat i tornat al Govern.

El govern basc assegura que valora les inversions pactades, però respecta la decisió del PNB

Ahir havien de rebre llum verda els pressupostos de les seccions d’Indústria, Hisenda, Defensa, Foment, Casa Reial, Presidència, Ocupació i Seguretat Social, Interior i Sanitat. El vot a favor del grup basc era vital ahir perquè els nous comptes es continuïn debatent avui i s’aprovin definitivament. Si avui el PNB en retirés el suport, cauria el projecte sencer, per la qual cosa el vot a favor del grup basc d’ahir no assegura l’aprovació dels comptes encara que sí que indica quin és el camí que pretén seguir avui, quan se sotmetran a votació les seccions d’Exteriors, Justícia, Educació, Agricultura i Economia.

La diputada de Junts per Catalunya Gemma Geis va exigir al PNB que “es mantingui ferm” i no avali els PGE si el Govern central no aixeca l’article 155. El portaveu del Govern Basc, Josu Erkoreka, va valorar els acords pactats entre el PNB i Madrid, entre els quals una pujada de les pensions, però va subratllar que respecta la decisió que adopti aquest partit respecte als comptes del 2018.

tracking