SEGRE

Sáenz de Santamaría: "Està en mans de Torra aixecar el 155 a Catalunya"

La vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría, conversa con el portavoz del PP en el Congreso, Rafael Hernando, a su salida del Pleno del Congreso

Sáenz de Santamaría: "Està en mans de Torra aixecar el 155 a Catalunya"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha advertit avui que "està a mans" del president de la Generalitat, Quim Torra, que un nou govern prengui possessió "amb totes les garanties" i que posteriorment s’aixequi el 155 a Catalunya.

En declaracions als periodistes al Congrés, Sáenz de Santamaría ha recalcat que "si el president de la Generalitat vol tornar a la normalitat de les institucions sap el que ha de fer: complir l’acord del Senat i, sobretot, respectar els interessos dels catalans, que el que necessiten és un govern efectiu." Ha subratllat que l’acord del Senat diu "molt clar" que l’article 155 de la Constitució queda sense efecte quan prengui possessió un nou govern de la Generalitat.

"Per tant, està en mans del senyor Torra que un nou govern prengui possessió amb totes les garanties", ha subratllat, que ha afegit que el Tribunal Suprem va deixar ahir a més "ben clar" que els dirigents independentistes presos no poden ser consellers perquè no poden exercir els seus càrrecs ni prendre possessió.

Una decisió judicial, ha dit, que el Govern també està estudiant per determinar la viabilitat del nou Govern que pretén formar el president de la Generalitat.

Sáenz de Santamaría ha eludit confirmar si l’aplicació del 155 continua. "No puc dir això, perquè no sé què farà el senyor Torra. Depèn d’ell", ha insistit. Ha considerat a més que el president català, que busca una via legal per formar el seu govern i estudia "mesures legals" contra l’Executiu, ha dit que Torra pot "recórrer el que tingui oportú, igual que el Govern ha recorregut en altres ocasions".

Preguntada per si tem que la continuïtat del 155 faci que el PNB no recolzi els pressupostos, ha respost que "arribat aquest moment, les coses són com són i cada un pren les seues decisions". "Sobretot, l'important que cal tenir en compte és que el senyor Torra sap el que cal fer per posar fi a l’article 155", ha reiterat i ha insistit en la necessitat que el president de la Generalitat "prengui consciència" de l’acord del Senat.

tracking