SEGRE

Reprenen el ple del Parlament després de canviar de lloc el llaç de la polèmica

Torrent adverteix que "no permetrà ni un falta de respecte més"

Torrent susTorrent suspèn el ple després d'un conflicte amb Cs per un llaç grocpèn el ple després d'un conflicte amb Cs per un llaç groc

Torrent suspèn el ple després d'un conflicte amb Cs per un llaç grocEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha acordat amb els grups un canvi de lloc del llaç groc que ha generat una discussió amb el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, el que ha permès reprendre la sessió del ple, suspesa durant una hora. El llaç, símbol per demanar la llibertat dels sobiranistes a la presó i que havia estat retirat per Carrizosa per dos vegades, ha estat mogut a la part esquerra de la primera fila de l’hemicicle, al costat del president de la Generalitat, Quim Torra. D’aquesta manera, el llaç ja no està davant del grup de Ciutadans, que estan a la dreta.

L’acord al qual ha arribat Torrent amb els grups, després de la picabaralla amb el portaveu de Ciutadans, ha permès reprendre la sessió del ple.

En tornar a l’hemicicle, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha estat l’encarregat de col·locar el polèmic llaç al seu costat, com havia recordat durant la suspensió del ple.

Torrent ha decidit suspendre la sessió després que Carrizosa fes cas omís de la seua crida a tornar a l’ordre i a mantenir el llaç groc on l’havien col·locat els sobiranistes, a la primera fila de l’hemicicle just davant d’on se senten els diputats de Ciutadans.

El president del Parlament ha considerat que l’actitud de Carrizosa és una falta de respecte, per la qual cosa, en la reunió que ha mantingut amb els grups durant la suspensió del ple, ha advertit que "no permetrà ni un falta de respecte més", segons fonts del seu entorn. Torrent també ha demanat respecte als símbols, especialment, segons les mateixes fonts, a aquells que "fan referència als diputats que veuen vulnerats els seus drets polítics".

Per la seua part, Ciutadans plantejarà en la reunió de la Mesa de la propera setmana el seu rebuig a què els bancs de l’hemicicle assignats als membres del Govern exhibeixin un llaç groc.

tracking