SEGRE

POLíTICA

El PDeCat evita posar condicions abans de parlar amb el PSOE de la moció

Marta Pascal afirma que no votaran favorablement si al bloc hi ha Ciutadans

El PDeCat evita posar condicions abans de parlar amb el PSOE de la moció

El PDeCat evita posar condicions abans de parlar amb el PSOE de la mocióEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, ha evitat aquest dilluns posar condicions públiques per donar suport a la moció de censura abans de parlar amb el PSOE i només ha subratllat que no votaran favorablement si al bloc és Ciutadans, per la qual cosa ha citat el líder socialista, Pedro Sánchez, a "escollir".

En una entrevista a TV3, Pascal ha recordat que uns dels objectius del programa electoral de la formació independentista era "llançar" al president del Govern, Mariano Rajoy, però ha indicat que amb aquesta raó, encara que sigui "poderosa", no n’hi hauria prou si és per "posar -a Moncloa- a algú que vol actuar igual", en al·lusió a Sánchez.

En aquest sentit, ha subratllat la "complicitat" del PSOE en l’aplicació de l’article 155 de la Constitució o els "insults" que Sánchez va dedicar al president de la Generalitat, Quim Torra, a qui va dir "racista".

No obstant això, i malgrat que la decisió no està presa al si del PDeCAT, Pascal ha admès que "és una opció votar a favor" de la moció i ha evitat posar condicions abans de saber el que planteja el PSOE: "Si hem de parlar de condicions, primer serà en privat", ha subratllat.

Pascal sí que ha recalcat que els vots dels diputats del PDeCAT en el Congrés "no són compatibles" amb els de Ciutadans, pel que no donarien suport a la moció si Sánchez la pacta amb la formació taronja, a la que ha qualificat d’"ultranacionalista i populista".

En aquest sentit, "Sánchez ha d’escollir: O amb Ciutadans o amb els partits independentistes", ha afirmat la dirigent del PDeCAT.

tracking