SEGRE

PANORAMA

Cospedal veu la sentència de Gürtel "molt poc jurídica i tendenciosa"

Creu que condemna el partit partint de fets “no provats” i nega la caixa B || Admet que va ser un “error” que Bárcenas mantingués el despatx després de l’acomiadament

Cospedal, ahir, juntament amb el portaveu del PP, Rafael Hernado.

Cospedal, ahir, juntament amb el portaveu del PP, Rafael Hernado.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general del Partit Popular i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va assegurar ahir que “mai” hi ha hagut una caixa B a la formació liderada pel president del Govern, Mariano Rajoy. En aquest sentit, en el marc de la comissió parlamentària que investiga al Congrés el presumpte finançament irregular dels populars, va explicar que el diner negre era “d’alguns, no del PP” i que l’Audiència Nacional, que va condemnar dijous el PP com a partícip a títol lucratiu en la sentència de la primera època de Gürtel, va fonamentar la seua sentència en fets “no provats ni contrastats”. Així, Cospedal va subratllar que els arguments d’un tribunal en una sentència “no són paraula de llei” i va insistir que els papers de l’extresorer popular Luis Bárcenas no fan referència a la comptabilitat del partit. Igualment, va afirmar no haver cobrat mai sobresous en B del PP i va amenaçar el portaveu del PSOE a la comissió, Artemi Rallo, de querellar-se en contra seu per acusar-la de fals testimoni durant la instrucció de Gürtel. “Jo ni he mentit davant del jutge Ruz ni ho estic fent ara ni ho he fet en cap moment”, va asseverar, alhora que va assenyalar que l’objectiu de la comissió al Congrés és “linxar” el PP.

D’altra banda, va admetre que, sabent tot el que se sap ara, va ser un “error” que Bárcenas mantingués el seu despatx a Génova després del seu acomiadament. Tanmateix, va matisar que no va ser ella la persona que va pactar la liquidació de l’extresorer, ara a presó provisional a Soto del Real. Respecte de la possibilitat que Bárcenas estiri la manta després de la condemna a presó de la seua dona, Rosalía Iglesias, la titular de Defensa va dir “no tenir por en absolut” al que pugui revelar l’exdirigent del PP.

La ministra critica que els diputats “linxin” el PP i afirma “no tenir por” que Bárcenas parli

Un dels moments més tensos de la compareixença es va donar quan el portaveu d’ERC Gabriel Rufián va acusar la ministra de “marcar-se un Cristina de Borbón” i dir no saber res de les sospites sobre el seu marit, Ignacio López del Hierro, en relació amb el presumpte finançament en B del PP.

L’extresorer del Partit Popular considera política la sentència

L’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas, va manifestar ahir que la sentència de l’Audiència Nacional sobre la primera època de la trama Gürtel és “política” i que els magistrats “no han tingut en compte” les proves practicades durant el judici. “Tinc la sensació d’haver assistit a un judici diferent al plasmat en la sentència”, va indicar. En una entrevista a El Mundo duta a terme abans de la seua entrada a la presó, Bárcenas va titllar de “cínic” que es condemni el PP per lucrar-se ja que és “impossible” que la formació pugui responsabilitzar-se del que fan els seus “milers de càrrecs”. En aquest sentit, va defensar que s’han enjudiciat “conductes personals que res tenen a veure amb el Partit Popular com a institució”. D’altra banda, l’exdirigent popular també va reconèixer no haver parlat amb “amb ningú” del partit des del 2013 i va assegurar que el famós SMS que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, li va enviar era per traslladar-li ànims pels atacs que rebia quan es va saber del seu compte a Suïssa. En aquest sentit, va negar tenir un pacte de no-agressió amb el PP.

tracking