SEGRE

ITÀLIA POLÍTICA

Cottarelli retarda el seu govern mentre els partits demanen eleccions

La crisi política s’aguditza a Itàlia

L’acabat de designar primer ministre italià, Carlo Cottarelli.

L’acabat de designar primer ministre italià, Carlo Cottarelli.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’economista Carlo Cottarelli, que dilluns va rebre l’encàrrec per part del cap de l’Estat, Sergio Mattarella, d’intentar formar un govern a Itàlia, ultima els detalls del seu possible executiu mentre que els partits polítics van demanar ahir que es convoquin eleccions com més aviat millor.

Cottarelli es va reunir ahir amb Mattarella al Palau del Quirinale, seu de la Prefectura de l’Estat, i s’esperava que comuniqués la llista de ministres, però va abandonar l’edifici sense fer declaracions. El portaveu de la Prefectura de l’Estat, Giovanni Grasso, va comunicar als mitjans que Cottarelli tornaria a reunir-se avui amb Mattarella.

La Borsa de Milà va tancar ahir amb unes pèrdues del 2,65% i la prima de risc s’ha disparat

El país està sumit en una greu crisi política des que el president d’Itàlia es va negar a acceptar l’euroescèptic Paolo Savona, de 81 anys, com a ministre d’Economia en un possible govern que negociaven la ultradretana Lliga i l’antisistema Moviment 5 Estrelles (M5S), dos partits que van obtenir més del 50% dels vots en l’urnes en els comicis del 4 de març passat. La decisió de Mattarella va impossibilitar la formació d’aquest Executiu i va provocar la ira d’aquests dos partits, que el van acusar de trair la democràcia.

Davant d’aquesta situació, el portaveu del PD al Senat, Andrea Marcucci, va demanar que es dissolguessin les cambres i torni a les eleccions.

En una altra intervenció, el portaveu a la Cambra Baixa del M5S, Danilo Toninelli, va instar a “tornar al vot com més aviat millor” i va dir que la seua formació “no es rendeix”.

D’altra banda, la Borsa de Milà, que ha caigut notablement en els últims dos dies, va tancar ahir amb unes pèrdues del 2,65 per cent, mentre que la prima de risc va arribar a disparar-se per moments fins als 300 punts bàsics.

tracking