SEGRE

La consellera de Justícia confia en la "bona fe" del Govern espanyol per traslladar presos

La nova consellera de Justícia, Esther C

La consellera de Justícia confia en la "bona fe" del Govern espanyol per traslladar presosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Justícia, Ester Capella, nascuda a la Seu d'Urgell, s’ha mostrat aquest dilluns confiada en la "bona fe" del Govern espanyol per complir la legalitat i traslladar a presons catalanes els independentistes presos, en considerar una "anomalia" que "no s’ajusta a Dret" que romanguin allunyats de les seues famílies.

Capella, que va prendre possessió dissabte passat com a consellera, s’ha reunit aquest matí a la seu del Departament de Justícia amb el seu predecessor en el càrrec, Carles Mundó, que el Tribunal Suprem ha processat pels delictes de desobediència i malversació i que va abandonar la primera línia política després de romandre més d’un mes a la presó per la causa del "procés". La nova consellera ha opinat que el relleu al Govern espanyol suposa una "finestra d’oportunitat" per a Catalunya i ha mostrat la seua disposició a "estendre la mà" i a obrir una nova etapa de diàleg amb l’Executiu central.

No obstant això, per a la consellera el trasllat dels independentistes empresonats a presons de Catalunya és un assumpte que no hauria de posar-se sobre la taula de diàleg, ja que al nou Govern se li "presumeix bona fe i bona voluntat" per complir la llei i atansar els reclusos als seus domicilis familiars.

La titular de Justícia, advocada de professió, ha defensat que el Codi Penal "no hauria d’haver-se aplicat mai" per resoldre el conflicte català, que al seu entendre "podria haver-se vehiculat a través del diàleg". També ha expressat la seua voluntat que "el color social i la voluntat de servei a les persones" siguin els principis que presideixin la seua etapa al capdavant del Departament de Justícia, que en aquesta legislatura assumeix també les competències en memòria històrica i assumptes religiosos.

En aquest sentit, ha ressaltat que les polítiques de memòria històrica, obertura de fosses comunes i reparació de víctimes del franquisme i la Guerra Civil seran "ensenyes" del Departament de Justícia, davant un Estat que, al seu parer, "no ha fet els deures" en aquesta matèria.

tracking