SEGRE

Puigdemont i els exconsellers a Bèlgica demanden a Llarena

Reclamen la petició de recusació del magistrat davant del Tribunal Suprem

El jutge Llarena

Puigdemont i els exconsellers a Bèlgica demanden a LlarenaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els exconsellers de la Generalitat de Catalunya a Bèlgica van anunciar aquest dimarts que han interposat una demanda civil contra el jutge Pablo Llarena i que també han reclamat la petició de recusació del magistrat davant del Tribunal Suprem a Espanya. Les dos accions judicials a Bèlgica i Espanya serien una conseqüència que el jutge Llarena no estaria respectant "el seu dret a presumpció d’innocència" perquè "no és imparcial", va dir Toni Comín en roda de premsa, acompanyat de la resta d’exconsellers a Bèlgica i dels seus equips legals. Clara Ponsatí des d’Escòcia i l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont des d’Alemanya van participar ambdós per videoconferència.

Puigdemont i els quatre exconsellers són els subjectes de la demanda a Bèlgica, ja que segons el seu equip legal, les declaracions de Llarena en la que basen la seua acció civil es refereixen al 22 de febrer de 2018, quan tots es trobaven al país. "Entre altres declaracions, el jutge va negar que existissin els presos polítics", va assenyalar l’advocat Paul Bekaert, sobre les declaracions de Llarena.

Un altre dels seus advocats, Christophe Marchand, va dir que la petició de la Justícia belga a Llarena serà la de comparèixer el proper 4 de setembre, una invitació que va dir desconèixer quan serà rebuda pel magistrat del TS. "No som perseguits per la Justícia, sinó per la ideologia del jutge", va afegir l’expresident de la Generalitat, qui com Comín va augurar que Llarena serà cridat a declarar a Brussel·les.

Comín va explicar que la recusació davant del Tribunal Suprem "és conseqüència" de la primera demanda civil a Bèlgica, ja que segons la Llei Orgànica del Poder Judicial, un jutge no pot seguir en una causa si ha estat demandat per una de les parts.

tracking