SEGRE

El nou Govern comptarà amb 25 Secretaries d'Estat

La cartera d’Economia assumeix les competències en Societat de la Informació i l’Agenda Digital

El nou Govern.

El nou Govern comptarà amb 25 Secretaries d'EstatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Govern s’estructura en 17 ministeris i 25 Secretaries d’Estat, segons el Reial Decret que publica aquest dijous el Butlletí Oficial de l’Estat (veure PDF), que estableix que el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) torna a estar adscrit al Ministeri de Defensa i que la cartera d’Economia assumeix les competències en Societat de la Informació i l’Agenda Digital.

Tots els ministeris disposaran de Secretarías d’Estats tret de dos: el de Cultura i Esport (al qual segueix adscrit el Consell Superior d’Esports), i Agricultura, segons especifica el BOE, que publica també un altre reial decret amb el nomenament de Carmen Calvo com a vicepresidenta del Govern i un tercer per a la designació de la resta de titulars de carteres ministerials.

L’anterior Executiu de Mariano Rajoy comptava també amb 25 Secretaries d’Estat, però dependents de 13 Ministeris.

El Ministeri d’Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació s’estructurarà en tres Secretaries d’Estat: Afers exteriors; per a la Unió Europea; i una tercera de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica i el Carib. El Ministeri de Justícia disposarà d’una sola Secretaria d’Estat, del mateix nom, igual com Defensa, departament que dirigirà Margarita Robles i al qual torna a quedar inscrit el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).

El CNI estava lligat des de la primera legislatura de Mariano Rajoy al Ministeri de la Presidència, del qual era titular la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

Dos Secretaries d’Estat tindrà el Ministeri d’Hisenda: la d’Hisenda i la de Pressupostos i Despeses, mentre que Interior i Foment disposaran d’una de sola: de Seguretat i d’Infraestructures, en el primer; de Transport i Habitatge, en el segon.

El Reial Decret estableix també la Secretaria d’Estat d’Educació i Formació Professional en el departament que dirigirà Isabel Celáa, que assumeix també la representació del Govern, per la qual cosa funcionalment d’ella dependrà la Secretaria d’Estat de Comunicació, de la qual es fa càrrec Miguel Ángel Oliver. No obstant això, aquest organisme continuarà adscrit al Ministeri de la Presidència, de la mateixa forma que estava en l’anterior Executiu del PP.

Altres Secretaries d’Estat són Migracions i Seguretat Social (en el Ministeri que dirigirà Magdalena Valerio); una per al Comerç i una altra per al Turisme (en el departament de Reyes Maroto); una altra per a la Política Territorial, diferent de la destinada a la Funció Pública (sota el mandat de Meritxell Batet).

El Ministeri d’Economia i Empresa s’estructurarà en unes altres dos Secretaries: Economia i Suport a l’Empresa, i la de Societat de la Informació i l’Agenda Digital, matèria que fins ara gestionava el departament d’Energia i Turisme que dirigia Álvaro Nadal, i que ara assumeix la nova titular, Nadia Calviño.

El BOE estableix també que el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitat comptarà amb una Secretaria d’Estat que es denominarà d’Universitats, Investigació, Desenvolupament i Innovació, mentre que en el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social disposarà de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials.

tracking