SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Mariano Rajoy respon a Aznar: "No s'ha de reconstruir el centredreta"

Anuncia que deixarà la política “de manera definitiva” || Feijóo manté la incògnita sobre el relleu al PP i Dolores de Cospedal no es descarta per a la successió

Mariano Rajoy

Rajoy: "La meua intenció és abandonar la política de manera definitiva"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy va assegurar ahir que “no s’ha de reconstruir el centredreta” espanyol perquè el Partit Popular és el líder d’aquest espectre “amb més de cinquanta escons més que el segon partit, “que no és de centredreta”. D’aquesta manera, Rajoy va respondre, sense esmentar-lo, al seu antecessor al capdavant dels populars i mentor, José María Aznar, que dimarts s’havia ofert a contribuir a la reconstrucció d’aquest espai polític. L’encara líder del PP va avançar que la seua “intenció” és “abandonar la política de forma definitiva” i va defensar que el seu “paper” no serà el de quedar-se per “donar lliçons o instruccions”. “Hi ha més coses a fer en aquesta vida que la política”, va subratllar. Rajoy, que va demanar “unitat” als seus una vegada hi hagi successor, va admetre que “no té sentit seguir més temps” en primera línia. No obstant, la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, va explicar ahir que Rajoy encara no ha decidit si abandonarà el Congrés. “El deixarà quan consideri convenient”, va apuntar. L’exministra de Defensa no va voler descartar-se de la carrera per liderar l’era post-Rajoy. “És una decisió que he de prendre”, va assenyalar. Al comitè executiu de dimarts, en què Rajoy va dir que renunciaria, Cospedal va manifestar l’afecte que té a l’expresident, tal com va revelar ahir OKDiario a través d’uns enregistraments. “Tot el que som l’hi devem a la persona que ens ha guiat des del 2004”, va defensar davant dels seus companys, ignorant l’etapa d’Aznar.

Un altre dels noms que sonen per al relleu és el del president de la Xunta, Alberto Núñez-Feijóo, que ahir va mantenir la incògnita. Tampoc es va descartar la presidenta del Congrés, Ana Pastor. Per la seua part, el coordinador general, Fernando Martínez-Maíllo va advocar per conformar una candidatura única per succeir Rajoy de cara al congrés extraordinari.

tracking