SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

La Fiscalia demana processar Camps en el ‘cas Fórmula 1’ per malversació

Considera que l’expresident valencià va negociar personalment les condicions de l’acte amb Ecclestone || La Generalitat Valenciana es personarà en la causa

Francisco Camps i Bernie Ecclestone el 2007, en un acte promocional de l’F1 valenciana.

Francisco Camps i Bernie Ecclestone el 2007, en un acte promocional de l’F1 valenciana.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció va sol·licitar dijous el processament de l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps per prevaricació i malversació de cabals públics en la peça separada del cas Valmor en la qual s’investiguen les presumptes irregularitats comeses en l’organització del Gran Premi de Fórmula 1 celebrat a València. En aquest sentit, el Ministeri Públic considera acreditat que Camps va tancar un pacte verbal amb Bernie Ecclestone, magnat d’aquesta competició automobilística, per celebrar una cursa a la capital del Túria “al marge de qualsevol procediment administratiu”. Camps, que hauria arribat a negociar en persona les condicions econòmiques de l’esdeveniment en nom de l’empresa Valmor Sports SL, que va acabar sent rescatada amb diners de les arques valencianes, considerava, segons el relat del fiscal, que l’acte repercutiria “beneficiosament” en la seua campanya electoral per a les eleccions del 2007.

Tanmateix, al mateix escrit, Anticorrupció va demanar el sobreseïment de les actuacions contra l’exconsellera de Turisme i Esport Lola Johnson, l’expilot Jorge Martínez Aspar, Belén Reyero, mà dreta de Camps, i Nicolás Figuero, exresponsable de la Societat Projectes Temàtics valenciana, al no haver quedat acreditada que va participar en els presumptes fets delictius durant la instrucció.

Anticorrupció defensa que Camps no va seguir el procediment per portar les curses a València

Després de conèixer-se la notícia, el president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, va avançar que la institució es personarà com a acusació al procediment per garantir que, si es van malversar diner públic, aquest torni a les arques públiques.

Així mateix, va explicar que “el que hauria d’assumir una vegada per sempre Camps és la gran estafa que ha comès en termes polítics als valencians, al marge del que la justícia decideixi”. Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, va afirmar que la decisió del fiscal era “òbvia” i “més que esperable”. “Es va robar il·legítimament als valencians”, va subratllar la dirigent de Compromís.

Camps es va mostrar sorprès amb “el canvi de criteri” de la Fiscalia i va afirmar que constitueix una “grandíssima indefensió”. Per això, va avançar que demanarà l’arxivament de les actuacions.

tracking