SEGRE

POLÍTICA

Trapero rebutja l’oferiment de Torra de tornar a comandar els Mossos

Considera que "no seria convenient per al bon funcionament de l’organització policial"

Trapero rebutja l'oferiment de Torra de tornar a comandar els Mossos

Trapero rebutja l'oferiment de Torra de tornar a comandar els MossosEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluis Trapero, que va ser cessat pel Govern el mes d’octubre passat en aplicació de l’article 155 de la Constitució i que està investigat per sedició per l’Audiència Nacional, ha rebutjat tornar a comandar el cos de la policia autonòmica.

Segons han informat fonts dels Mossos d’Esquadra, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu nou conseller d’Interior, Miquel Buch, es van reunir divendres a la tarda amb Trapero per oferir-li tornar a exercir les funcions de cap del cos dels Mossos d’Esquadra.

Trapero va agrair l’oferiment però va refusar tornar al capdavant de la policia autonòmica ja que considera que "no seria convenient per al bon funcionament de l’organització policial" ni tampoc per a la seua persona assumir aquesta responsabilitat davant de la seua situació processal.

Les mateixes fonts han assenyalat que Trapero continuarà desenvolupant aquelles funcions que els responsables del Departament d’Interior i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Ferran López, li encomanin.

Torra va agrair, en nom del Govern català, la tasca exercida per Trapero "a l’exercici del seu càrrec de servei exemplar a la ciutadania".

Trapero està encausat per sedició per l’Audiència Nacional per la suposada passivitat dels Mossos d’Esquadra durant l’assetjament de la comitiva judicial que el 20 de setembre va registrar la consellería d’Economia en una operació contra el referèndum de l’1-O i per la tasca del cos durant la jornada de la votació.

tracking