SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

L'Audiència Nacional veu provada la 'caixa b' del PP valencià de Camps

Assenyala que els possibles delictes comesos per l’expresident ja han prescrit

A primera fila, El Bigotes (e), Crespo (c) i Correa (d). Darrere, Costa (e) i, al costat, Rambla, absolt.

A primera fila, El Bigotes (e), Crespo (c) i Correa (d). Darrere, Costa (e) i, al costat, Rambla, absolt.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional va fer pública ahir la sentència de la branca valenciana de la Gürtel en la qual el jutge José María Vázquez Honrubia ha condemnat 18 dels 20 acusats en la causa per delictes electorals, falsedat documental continuada i contra la Hisenda Pública. Així mateix, la resolució considera provada l’existència d’una caixa b al Partit Popular valencià durant l’era de Francisco Camps, que va servir per finançar de manera irregular les campanyes electorals de la formació el 2007 i el 2009. En aquest sentit, el jutge dóna credibilitat a la confessió de l’exsecretari general dels populars valencians Ricardo Costa, malgrat subratllar que els delictes en què hauria pogut incórrer l’expresident de la Generalitat Valenciana han prescrit.

Les penes imposades pel jutge als principals acusats, Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez El Bigotes, van ser inferiors a les sol·licitades per la Fiscalia. En aquest sentit, Correa ha estat condemnat a 5 anys i 3 mesos de presó, davant els 7 anys i 3 mesos que demanava el Ministeri Públic, a l’apreciar l’atenuant de reparació del dany. Igualment, l’atenuació de la pena per la seua confessió ha rebaixat el retret penal a Crespo de 13 anys i mig de presó que sol·licitava el fiscal a 5 anys, i a Costa fins als 4 anys.

La pena més gran ha sigut per a El Bigotes, el soci de Correa a Orange Market, la condemna del qual és de 6 anys i 9 mesos de presó per tres delictes electorals, un de continuat de falsedat i cinc contra el fisc. En canvi, el jutge va absoldre finalment l’exvicepresident valencià Vicente Rambla, en contra del criteri del fiscal.

El Consell, satisfet al constatar que els populars es “dopaven” La sentència de la branca valenciana de Gürtel va ser acollida com la constatació que els populars valencians es van presentar “dopats” als comicis del 2007 i el 2008, en paraules del president valencià, el socialista Ximo Puig. La vicepresidenta, Mònica Oltra, de Compromís, va destacar que “es demostra que el PP saquejava les arques públiques per perpetuar-se”. La líder del PP valencià, Isabel Bonig, va explicar que la corrupció és del passat i que la seua formació ha après la lliçó.

tracking