SEGRE

POLíTICA INTERNACIONAL

Trump diu que la seva cimera amb Kim va "millor de l'esperat" i firmaran "alguna cosa"

Trump diu que la seva cimera amb Kim va

Trump diu que la seva cimera amb Kim va "millor de l'esperat" i firmaran "alguna cosa"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, han iniciat avui la segona reunió de la seua històrica cimera a Singapur, aquesta vegada amb alguns membres de les seues respectives delegacions.

Trump va dir als periodistes que la seua reunió de 48 minuts a soles amb el líder nord-coreà havia anat "molt, molt bé", i Kim no va respondre a la pregunta de si està disposat a desfer-se de les seues armes nuclears.

Per la seua part, Kim va comentar a l’inici de la trobada amb les delegacions que agraïa poder ser allà per "parlar de temes importants" i va prometre que col·laborarà amb Trump, que va assegurar: "Treballarem per resoldre els problemes junts".

S’espera que el segona trobada duri una hora i mitja, i en ell participen també el secretari d’Estat nord-americà, Mike Pompeo, que s’ha reunit dos vegades amb Kim a Pyongyang; i el cap de gabinet de la Casa Blanca, John Kelly.

Pel costat nord-americà també estava l’assessor de seguretat nacional de Trump, John Bolton, les declaracions del qual sobre la cimera van irritar profundament Corea del Nord el mes passat.

A la dreta de Kim Jong-un es va asseure Kim Yong-chol, considerat un dels seus més estrets col·laboradors i una de les figures de més pes del règim quant a relacions exteriors i espionatge.

Als flancs de la taula es van situar Ri Yong-ho, actual canceller nord-coreà, i Ri Su-yong, excanceller i una altra figura considerada molt propera al mariscal nord-coreà ja que va ser ambaixador a Suïssa quan Kim Jong-un va estudiar en la seua infantesa al país alpí.

La reunió, l’objectiu de la qual és tractar la possible desnuclearització de Pyongyang, és la primera entre mandataris d’ambdós països després de gairebé 70 anys de confrontació arran de la Guerra Corea (1950-1953), i 25 de negociacions fallides i tensions a compte del programa atòmic nord-coreà.

tracking