SEGRE

PANORAMA

La defensa de Ponsatí planeja citar exministres del Govern Rajoy

El dia 22 la Fiscalia escocesa haurà d’aclarir quins delictes li imputen

El judici de Ponsatí se celebrarà a Edimburg entre 30 de juliol i 31 d'agost

El judici de Ponsatí se celebrarà a Edimburg entre 30 de juliol i 31 d'agostEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de la consellera cessada Clara Ponsatí, Aamer Anwar, va assegurar ahir que planegen citar exministres de l’Executiu de Mariano Rajoy davant del tribunal escocès, en la vista sobre l’ordre d’extradició que ha de començar el proper 30 de juliol. “Hem recollit milers de pàgines de documents en què (...) han fet declaracions extremament controvertides que donen per descomptada la culpabilitat del meu client”, va declarar el lletrat. Segons Anwar, aquests pronunciaments “semblen estar motivats políticament i, per tant, recolzarien la teoria d’una interferència en el sistema judicial”.

El lletrat ja va avançar dilluns que en les últimes setmanes havien treballat per identificar “experts en llei espanyola, procediments constitucionals, i abusos de procediment i de llei” per testificar. En concret Anwar va identificar “catorze experts d’Espanya i Europa”, que “repetidament han criticat la conducta d’Espanya”.

El proper 5 de juliol, la defensa de Ponsatí confirmarà als magistrats quins dels presents a la llista acudiran com a testimonis.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació, Anwar va informar que la Fiscalia encara “ha de confirmar” quin crim de la llei escocesa podria equivaldre a la rebel·lió.

En aquest context, els representants de la Fiscalia van indicar que necessiten encara més temps per aclarir els càrrecs, després que el passat 15 de maig s’acordés sol·licitar a les autoritats espanyoles informació més precisa respecte al cas. No serà doncs fins al 22 de juny quan s’aclareixi quins delictes s’atribueixen a Clara Ponsatí, d’acord amb les lleis d’Escòcia, que no contemplen la rebel·lió.

tracking