SEGRE

Marlaska: "Si el jutge decideix traslladar els presos del procés, s'estudiaria"

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska

Marlaska: "Si el jutge decideix traslladar els presos del procés, s'estudiaria"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha dit aquest dijous que si el jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena decidís traslladar a les presons catalanes als exmembres del Govern de la Generalitat empresonats en presons de Madrid, "es podria i s’hauria" d’avaluar. D’aquesta manera s’ha manifestat Gran-Marlaska en una entrevista en Onda Cero, on ha recordat que quan els reclusos estan en presó provisional, és a dir, quan encara no han estat condemnats, és el jutge qui decideix si són traslladats de presó i, fins i tot, a quina presó han de romandre.  No passa així quan ja compleixen condemna, ja que quan hi ha sentència ferma -ha continuat el ministre- ja és competència d’Interior, d’Institucions Penitenciàries, determinar el centre on el penat ha de romandre tenint en compte una sèrie de criteris i les pròpies característiques de l’intern. Però quan són presos preventius, com és el cas de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i dels exconsellers, estan a disposició de l’òrgan judicial que ha dictat la resolució. I és per això, ha afegit Grande-Marlaska- pel que normalment el jutge decideix que ingressin a presó provisional en una presó pròxima a l’òrgan judicial que duu a terme el procediment per si és necessari fer més diligències, citar-lo, etc...

De tota manera, si el jutge creu que en temps prudencial transitori, per exemple cinc mesos, no necessitarà requerir el pres i estima que no hi ha cap inconvenient en traslladar-lo de presó, podria prendre aquesta decisió. "Es podria i s’hauria d’avaluar", ha ressaltat Grande-Marlaska, qui ha insistit que, en tot cas, és el jutge competent en la causa que ha de manifestar que no existeix cap inconvenient.

En suma, es tractaria de "conjugar els dos interessos", els del pres i els d’instrucció de la causa, perquè aquesta no es vegi afectada.

tracking