SEGRE

POLíTICA

Sánchez es reunirà abans de l'estiu primer amb Urkullu i després amb Torra

Sánchez es reunirà abans de l'estiu primer amb Urkullu i després amb Torra

Sánchez es reunirà abans de l'estiu primer amb Urkullu i després amb TorraEFE/Emilio Naranjo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha assegurat avui que les reunions del titular de l’Executiu, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics començaran "abans de l’estiu" i la primera trobada serà amb el lehendakari, Íñigo Urkullu, seguit del president català, Quim Torra.

En la roda de premsa després del Consell de Ministres, el segon d’aquest Govern, Celaá ha explicat que aquestes trobades es faran per ordre d’antiguitat dels Estatuts d’Autonomia de les diferents comunitats, per la qual cosa, després d’Urkullu i Torra continuaran amb el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, i la d’Andalusia, Susana Díaz.

Segons ha recordat Celaá, divendres passat res més concloure la reunió del Consell de Ministres, Sánchez es va posar en comunicació telefònica amb els presidents de les diferents autonomies per iniciar "ben aviat" aquesta ronda de contactes i la primera serà amb Urkullu.

Sobre el contingut d’aquestes trobades i si Sánchez atendrà a les diferents demandes, com les plantejades per la presidenta navarresa Uxue Barkos, entre d’altres, Celaá s’ha limitat a constatar que de les reunions derivarà "una agenda determinada" per procedir a "millorar, acordar i dialogar" amb les diferents comunitats.

A més, serviran de punt de partida per a un "capítol d’actuacions" entre el Govern d’Espanya i les autonomies, a través d’un diàleg que "ha de ser molt valorat", ha destacat Celaá, perquè "ha estat bastant tancat" fins ara.

tracking