SEGRE

POLÍTICA

Un exassessor de Trump es va reunir amb un rus que venia informació de Clinton

En una reunió organitzada per l’assistent de campanya de Trump, Michael Caputo

Un exassessor de Trump es va reunir amb un rus que venia informació de Clinton

Un exassessor de Trump es va reunir amb un rus que venia informació de ClintonEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roger Stone, exconseller de campanya del president dels EUA, Donald Trump, va assegurar haver-se reunit amb un home rus durant la campanya de 2016 les intencions de la qual eren que el multimilionari li pagués 2 milions de dòlars per informació comprometedora sobre el seu llavors rival demòcrata Hillary Clinton.

El diari The Washington Post ha revelat avui que Stone es va reunir amb aquest individu el maig de 2016, en una reunió organitzada per l’assistent de campanya de Trump, Michael Caputo, una trobada de la que fins ara no hi havia constància.

"No entens Donald Trump. Ell no paga per res", li va dir Stone el rus segons el seu propi relat al diari.

El fiscal especial per a la trama russa, Robert Mueller, ha inclòs l’esmentada reunió en les seues investigacions, segons va assegurar Caputo al diari.

Tant Stone com Caputo, que no van revelar aquesta trobada als comitès del Congrés que van realitzar les seues pròpies indagacions, van al·legar que l’home, que es feia anomenar Henry Greenberg, era un informant de l’FBI.

Tanmateix, The Washington Post assegura que, segons els registres a què ha tingut accés, Greenberg va ser informant de l’agència d’investigacions fins 2013 i ell mateix va negar al diari estar treballant per a l’FBI quan va tenir lloc la reunió.

Ambdós exassessors de Trump van dir al diari que no van esmentar la reunió durant el seu testimoni davant del Congrés perquè es van oblidar de l’incident.

Amb aquesta revelació, ja són almenys 11 funcionaris o associats de Trump els que han admès contactes amb russos durant la campanya electoral o la transició presidencial el 2016.

Després de la nova informació, Trump va tornar a la càrrega a través del seu compte de Twitter, insistint que tot l’ocorregut es tracta d’"una cacera de bruixes".

"CACERA DE BRUGES! No hi va haver una col·lusió russa. Oh, ja veig, com no hi va haver una col·lusió russa, ara busquen obstrucció en la col·lusió no russa. La falsa col·lusió russa era un engany inventat. Llàstima que no miressin a la corrupta Hillary així. Doble estàndard!", va dir.

Mueller indaga des de fa més d’un any en la possible coordinació entre el Govern rus i la campanya de Trump per influir en les eleccions presidencials de 2016 a favor del magnat, mentre del que no hi ha dubta és que Moscou va actuar per interferir en els resultats.

tracking