SEGRE

Foment eliminarà els peatges de les autopistes quan acabi la seua concessió

El titular de Foment, José Luis Ábalos.

Foment eliminarà els peatges de les autopistes quan acabi la seua concessióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Foment eliminarà els peatges de les autopistes les concessions de les quals vencen ara i auditarà el pla per treure a concurs les nou autopistes de peatge en fallida i rescatades per l’Estat que ha heretat de l’anterior Executiu. "Hem decidit que s’alliberi de peatge", ha anunciat el titular d’aquesta cartera, José Luis Ábalos, en una entrevista al diari "El País", segons la qual aquesta decisió afecta directament a tres autopistes (AP-1 entre Burgos i Armiñón, AP-7 entre Alacant i Tarragona i AP-4 entre Sevilla i Cadis) les concessions de les quals vencen el 2018 i el 2019 i compten amb 468 quilòmetres en total.

A més, segons el rotatiu, crea un precedent per a les autopistes que vencen el 2021 (AP-2 entre Saragossa i la Mediterrània i els trams de l’AP-7 Tarragona-La Jonquera i Montmeló-El Papiol, amb 479 quilòmetres en el seu conjunt). Sobre les autopistes en fallida, ha destacat que la informació que li han traslladat "no és gaire coincident en termes dels ingressos que podria reportar aquesta relicitació, ni tampoc en els costos que ha d’assumir l’Estat tant per RPA (responsabilitat patrimonial de l’Estat) com per les expropiacions o per algun altre cost pendent d’assumir".

D’acord amb el ministre, les xifres que li han traslladat diversos responsables d’aquest departament és que els ingressos previstos per la licitació són 700 milions i la RPA entre 2.000 i 2.600, davant els 1.000 milions que esperava obtenir l’Executiu anterior i els 1.800 que preveia abonar. "Tenim que saber exactament de quant estem parlant i de l’afectació al propi dèficit de l’Estat", ha recalcat Ábalos, que ha destacat a més que li han advertit que "les concessionàries que tenien aquestes autopistes provocaran conflictes judicials".

tracking